ŠEŠELJEV NAJŽEŠĆI NAPAD NA MILA: Đukanoviću se TRESU GAĆE posle ovih reči!
Gori od Čaušeskua, Foto: Printscreen

haos

ŠEŠELJEV NAJŽEŠĆI NAPAD NA MILA: Đukanoviću se TRESU GAĆE posle ovih reči!

Đukanović je izgubio sve kompase

Objavljeno:

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocenio je danas, povodom navoda o rasporedjivanju oklopnih vozila u gradovima Crne Gore, da se predsednik te zemlje Milo Đukanović ponaša "poput (rumunskog predsednika) Čaušeskua pred sami pad" i da bi mu bilo bolje da "beži iz Crne Gore kako bi se sve završilo bez krvoprolića".

Navodeći da SRS energično podržava Srbe u Crnoj Gori i ostale građane te zemlje koji se suprotstavljaju "tiraniji i diktatorskom režimu" Mila Đukanovića, Šešelj je ocenio da je režim u Podgorici u "očajnom stanju" jer ga napušta sve više ljudi iz državnih struktura i Demokratske partije socijalista koji, kako je ocenio, neće protiv svog naroda.

"Đukanović je izgubio sve kompase i dovodi oklopna vozila u Podgoricu. Ne može se s tim protiv sopstvenog naroda i bolje mu je da beži što pre i što dalje iz Crne Gore, da ne izaziva narod i da se sve završi bez krvoprolića", kazao je lider radikala novinarima u Skupštini Srbije. Ocenio je da Đukanovića u "tiraniju" odveo "šverc nafte, cigareta i droge i druge mafijaške radnje".

"Kad se čovek jednom u to upusti, nema kraja. Njega niko ne može zamisliti kao mirnog građanina i penzionera u Crnoj Gori. Toliko je zla naneo svojim građanima da mora tražiti utočište negde drugde", kazao je Šešelj.

Dodao je da je reakcija Srbije na dešavanja u Crnoj Gori morala biti mnogo oštrija."Trebalo je pokrenuti inicijative pred relevantnim međunarodnim institucijama da se zaštiti srpski narod u Crnoj Gori. To nije manjina, to je autohtoni narod kome treba dati i konstitutivna prava", kazao je Šešelj.

Komentarišući raspravu u skupštini o izmenama zakona o izboru narodnih poslanika, lider radikala je rekao da će poslanici SRS podržati te izmene, navodeći da je ta stranka iznela idelu o smanjenju izbornog cenzusa još 2004. godine kada je predlagan prirodni cenzus za manjine.

"Smanjivanje cenzusa povećava stepen zastupljenosti svih društvenih slojeva u parlamentu a donosi i značajan gubitak za vladajuću stranku jer će njima ostati mnogo manje glasova da dele od onih stranaka koje neće preći cenzus", rekao je Šešelj.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.