OVO JE CELO SAOPŠTENJE MARKA BASTAĆA O INCIDENTU NA PROMOCIJI ŠEŠELJEVE KNJIGE: Pažljivo ga pročitajte
Marko Bastać, Foto: Ivana Radovanov

REAKCIJA

OVO JE CELO SAOPŠTENJE MARKA BASTAĆA O INCIDENTU NA PROMOCIJI ŠEŠELJEVE KNJIGE: Pažljivo ga pročitajte

Predsednik Opštine Stari Grad je bio na udaru zbog dozvole da SRS koristi salu

Objavljeno: 13:13h

Mnogo se prašine diglo oko jučerašnjih događanja u zgradi Opštine Stari Grad, u kojoj su pripadnici SRS imali promociju knjige Vojislava Šešelja "U Srebrenici nije bilo genocida".

Podsetimo, na promociju su pokušali da uđu razni građanski aktivisti, kojima se nimalo nije svidela tema ovog skupa, ali su ih radikali fizički sprečili da to urade. U jednom trenutku je na udaru aktivista SRS bila i Nataša Kandić.

Na udaru je bio i predsednik Opštine Stari Grad Marko Bastać, koji je optužen da je saučestvovao u celoj stvari, pošto je odobrio korišćenje sale u ovu svrhu.

- Tužno je da se centralna beogradska opština Stari grad, koja je i u najgora Miloševićeva vremena devedesetih bila oaza demokratije, pretvorila u utočište Šešeljevih radikala i sigurnu kuću u kojoj se promovišu i glorifikuju ratni zločini. Izjava predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća da je ustupio opštinsku salu Srpskoj radikalnoj stranci, ali da nije znao za šta će je koristiti "vređa zdrav razum građana", ocenilki su iz LDP.

Danas se oglasio i sam Bastać, koji je na tviteru napisao sledeće:

"Najoštrije osuđujem nasilje koje se sinoć desilo u opštini Stari grad. Napad na Natašu Kandić i pripadnike drugih organizacija civilnog društva je napad na pravo građana da slobodno iskažu svoje mišljenje i tražim od nadležnih da procesuiraju sve koji su u tom sramnom činu učestvovali. To, kao ni obezbeđenje skupa nije posao opštine. SRS je uredno podnela zahtev za stranački skup i opština je u skladu sa zakonom odobrila korišćenje sale. Zabrana neistomišljenicima da se okupljaju u javnim prostorijama gradova i opština je naprednjački manir i ja ga neću primenjivati ni ubuduće, jer Vučićev režim ne možemo pobediti koristeći iste metode. U zahtevu Srpske radikalne stranke nije bilo navedeno da je reč o promociji knjige “U Srebrenici nije bilo genocida”. Dakle, potpuno je jasno da nema i ne može biti moje odgovornosti za incidente koje su napravili radikali. Moram da naglasim da se ne slažem sa onim što Šešelj piše u svojim knjigama i da smatram da je neophodno da se kao društvo ne bavimo revizijom istorije, već uzrocima sukoba koji su ceo region unazadili, a koji ni do danas nisu iskorenjeni. Indikativno je da su u napadima na mene najglasniji lažni opozicionari koji se spremaju za izlazak na Vučićeve izbore i tako pristaju na ludilo u kome živimo. Svima njima poručujem da neću da učestvujem u cirkusu koji treba da pokaže kako i oni imajupolitički stav, iako uporno ćute na to što Vučić koji je nekada decu isterivao iz vrtića zato što se drugačije prezivaju, danas to radi zato što im roditelji drugačije misle."

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.