DS OBELEŽILA 30 GODINA RADA! Ipak, kažu da nije vreme da se SLAVI I PROSLAVLJA! IMAJU JASNU PORUKU ZA SVE
DS, ILUSTARCIJA, Foto: ds.org.rs

rođendan

DS OBELEŽILA 30 GODINA RADA! Ipak, kažu da nije vreme da se SLAVI I PROSLAVLJA! IMAJU JASNU PORUKU ZA SVE

Osnivačka skupština DS-a održana je pre tri decenije, 3. februara 1990. godine, čime je i formalno obnovljen rad izvorne DS Ljube Davidovića, koja je osnovana 1919. godine.....

Objavljeno:

Demokratska stranka obeležila je 30 godina od posleratne obnove rada pres-konferencijom. Predsednik DS-a Zoran Lutovac rekao je da su pre tri decenije postavljeni ciljevi koji i danas važe – da Srbija bude zemlja slobodnih i ravnopravnih ljudi, solidarnosti, tolerancije i jednakosti i da bude ravnopravna članica porodice evropskih zemalja.

Zoran Lutovac je poručio da sada nije trenutak za svečanosti i proslave.

"Danas nećemo slaviti, jer znamo da ovo gde smo danas nije odredište, već samo usputna stanica", rekao je Lutovac.

Istakao je da je DS sve vreme bila uz građane, da je nekada vodila, nekada grešila, ali da je za svoje greške uvek polagala račune građanima.

Podsetio je da je DS sa drugim opozicionim strankama, udruženjima i pokretima formirala Savez za Srbiju i dodao da se od tada, kako kaže, politička situacija u zemlji značajno promenila.

Naveo je da se za DS govorilo da je "najveći srpski rasadnik stranaka", i dodao da je bila podložna razlikama u mišljenju koje su dovodile do izlaska određenih ljudi iz nje.

"Međutim, proteklih 30 godina DS je sazrela. Mi smo sazreli i vreme je da prestanemo da se delimo i počnemo da se ujedinjujemo sa onima sa kojima delimo ideologiju, sa kojima se slažemo oko ciljeva za koje se borimo, iako se nekada mimoilazimo u mišljenju o načinu na koje ćemo te ciljeve ostvarivati", rekao je Lutovac.

"Vrednosti i ideje DS-a trijumfovale"

Lutovac je ocenio da su vrednosti i ideje DS-a su trijumfovale, jer ih je, kako je rekao, prihvatila aktuelna vlast.

Prema njegovim rečima, to prihvatanje je samo deklarativno, da bi bila prihvatljiva Zapadu, a me zato što veruje u njih.

Novinarima se obratio i Ivan Vujačić, član Političkog saveta stranke.

Vujačić je rekao je da je DS prva promovisala da Srbija treba da bude moderna zemlja u Evropi, pomogla da se otpišu dugovi, pokrenula privredu, otvorila perpsektivu ljudima da normalno žive.

Osnivačka skupština DS-a održana je pre tri decenije, 3. februara 1990. godine, čime je i formalno obnovljen rad izvorne DS Ljube Davidovića, koja je osnovana 1919. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.