POLITIČKI ZEMLJOTRES! U DS ruše Lutovca, izlaze iz SZS, ulaze u koaliciju sa ŽIVKOVIĆEM I TADIĆEM, IZLAZE NA IZBORE
Okosnica "pobunjenih" je Poslanički klub DS u Narodnoj skupštini, Foto: ds.org.rs

strašne turbulencije

POLITIČKI ZEMLJOTRES! U DS ruše Lutovca, izlaze iz SZS, ulaze u koaliciju sa ŽIVKOVIĆEM I TADIĆEM, IZLAZE NA IZBORE

Kako dodaje, strategija budućeg delovanja ove struje u DS mogla bi da bude utanačena već danas

Objavljeno:

Struja u DS, čije je nezadovoljstvo politikom koju vodi najuže rukovodstvo kulminiralo nakon najnovijeg obrušavanja lidera Dveri Boška Obradovića na demokrate, pokušaće sredinom februara da "sruši" lidera DS Zorana Lutovca, pišu "Novosti".

Kako dodaju, pokušaće i da izvede stranku iz Saveza za Srbiju i oformi evropsku grupaciju srodnih partija sa kojima bi najverovatnije izašla na predstojeće parlamentarne izbore.

List navodi da tom bloku pripadaju Socijaldemokratska partija Borisa Tadića i Nova stranka Zorana Živkovića, ali i svi pojedinci i grupacije koji ne gledaju blagonaklono na to što je "antievropska politika počela da preovladava u SzS".

Kako dodaje, strategija budućeg delovanja ove struje u DS mogla bi da bude utanačena već danas, na seriji neformalnih sastanaka koji se planiraju.

Okosnica "pobunjenih" je Poslanički klub DS u Narodnoj skupštini, gde je većina članova protiv ostanka u SzS i protiv bojkota, ali i beogradski odbor i još nekoliko filijala u većim gradovima, kao i Omladina demokrata, navode "Novosti".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.