VULIN O ALBANSKOJ TUŽBI ZA GENOCID PROTIV SRBIJE: To bi bilo isto kao kada bi USTAŠE tužile jasenovačke žrtve
Aleksandar Vulin, Foto: Marina Lopičić

pravo na tužbu

VULIN O ALBANSKOJ TUŽBI ZA GENOCID PROTIV SRBIJE: To bi bilo isto kao kada bi USTAŠE tužile jasenovačke žrtve

Ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarisao je Kurtijevu najavu da će protiv Srbije podneti tužbu za genocid i da će se formirati Vojska Kosova

Objavljeno: 14:11h

Da Albanci tuže Srbiju za genocid ima smisla kao kad bi ustaše tužile jasenovačke logoraše.

Ovako, za "Novosti" ministar odbrane Aleksandar Vulin komentariše najavu mandatara vlade tzv. Kosova Aljbina Kurtija da će podneti tužbu za genocid protiv naše zemlje.

Vulin podseća da je samo od dolaska međunarodne zajednice na KiM ubijeno više od 1.000 Srba i za to niko nije odgovarao, a proterano više od 200 000. Srba.

- Ni pokušaj stvaranja vojske ni tužba za genocid neće proći bez odgovora Srbije. Nisu Albanci formirali vojsku Kosova uz prećutni pristanak NATO da bi učestvovali u mirovnim operacijama. Vojska se pravi da bi ratovala, a Albanci neće napasti ni Albaniju ni Crnu Goru ni Severnu Makedoniju. Vojska Kosova je ozbiljna pretnja miru na Balkanu - naveo je Vulin, reagujući i na najavu uvođenja obaveznog vojnog roka koju je obelodanio Kurti.

On podseća da je Kurti na čelo tzv. ministarstva odbrane postavio osuđenog ratnog zločinca i sada bi da u "vojsku šiptarskih terorista natera i Srbe koji žive na KiM. Nije to prvi put, i ustaše su srpsku decu oblačile u ustaške uniforme."

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.