VUČIĆ SA FRUŠKE GORE PORUČUJE: Ne vidim rešenje za KOSOVO
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Prva

PREDSEDNIK IMA REČ

VUČIĆ SA FRUŠKE GORE PORUČUJE: Ne vidim rešenje za KOSOVO

Vučić je rekao da je reč o iskrenom prijatelju Srbije i čoveku koji razume poziciju Srbije

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić od sinoć se nalazi na Fruškoj gori gde je kao domaćin poveo gosta iz Španije - Žozepa Borela, šefa EU diplomatije, koji je prethodno boravio u Prištini a juče je u Beograd došao zbog nastavka dijaloga.

Vučić je otkrio da je gostu sinoć izneo najbolje špansko i najbolja srpska vina, koja su sve bolja i bolja. Na pitanje otkud baš na Fruškoj gori i u Irigu, Vučić je rekao da su gosti iz Španije želeli da vide neku srpsku planinu.

- Fruška gora nije visoka, ali je prelepa i blizu je pa smo se odlučili za nju... Gosti iz Španije su otišli u šetnju, a ja nisam neki sportski tip - rekao je Vučić koji je prethodno posetio i manastir Hopovo.

O Borelu i predstavniku za dijalog sa Prištinom

Vučić je rekao da je reč o iskrenom prijatelju Srbije i čoveku koji razume poziciju Srbije.

- On je postavio pitanje u Prištini šta je to što vi možete da ponudite Srbiji - rekao je Vučić podsećajući da ovaj čovek dolazi iz zemlje koja nije priznala Kosovo niti će to učiniti, ali da kao profesionalac razgovara sa svima.

- Reč je o dobrom čoveku koji razume stavove Srbije - rekao je Vučić napomenuvši da već zna ko je i predstavnik za dijalog sa Prištinom, ali da ne sme da otkrije, te da je reč o osobi koja ima uticaja u Berlinu, kao i da će biti teško - rekao je Vučić i dodao: Sledi težak period za našu zemlju.

O Bregzitu

Vučić veruje da ćemo posle izlaska Velike Britanije iz EU imati šansu za još bolje odnose sa tom zemljom , te da Srbija i CG imaju šansu za ulazak u EU jer će se sada Unija truditi da sebe predstavi kao lepu mladu, koju svi žele te da je to naša i šansa Crne Gore.

O Kosovu

- Ja sad ne vidim rešenje za Kosovo, nekada sam ga video, ali ga sada ne vidim - rekao je Vučić dodajući da su nam sve kompromisne ideje rušili.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.