JEDNA OGROMNA MRAČNA PAKLENA SILA ŽELI DA RAZBIJE SRPSTVO, SAMO NAM BOG MOŽE POMOĆI: Irinej nikad iskreniji (VIDEO)
A sve ovo drugo je manje važno, Foto: Tanjug

bez pardona

JEDNA OGROMNA MRAČNA PAKLENA SILA ŽELI DA RAZBIJE SRPSTVO, SAMO NAM BOG MOŽE POMOĆI: Irinej nikad iskreniji (VIDEO)

To im je glavni zadatak

Objavljeno: 13:59h

Skup podrške srpskom narodu u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji održan je u Beogradu. Molitvena povorka kretala se iz Zemuna ka novobeogradskom Hramu Svetog Simeona Mirotočivog gde je služen moleban.

Okupljanje je počelo nešto pre 10 časova, nakon čega se zemunska litija uputila ka Crkvi Svetog Dimitrija gde im se u šetnji pridružila novobeogradska litija.

Oni su zajedno došetali do Hrama Svetog Simeona Mirotočivog ispred kojeg je patrijarh Irinej služio moleban.

Na čelu povorke nošeni su transparenti: "Crna Gora mila uvek s nama bila" i "Svetinje ne damo".

Kako navode organizatori, litijom i molebnom šalje se podrška srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

Nekoliko hiljada građana predvođeni sveštenicima stigli do Hrama Svetog Simeona Mirotočivog, gde je patrijarh Irinej služio moleban.

Patrijarh je pozvao jedinstveni narod da ne odustaje od odbrane svetinja u Crnoj Gori, gde se, kako je rekao, dogodilo čudo i narod se probudio.

foto: Printscreen

- Sabrali smo se, u velikoj nevolji u kojoj se našao naš narod i naša crkva, da se obratimo Bogu jer samo on može da reši ovo što ljudska sila ne može - rekao je patrijarh.

On je naveo da crnogorska vlast želi da "razbije srpstvo i SPC", a upravo je crkva ta koja je stvorila državu Crnu Goru.

- Samo Bog nam može pomoći da odbranimo i sačuvamo naše svetinje. Nije u pitanju samo poglavarstvo Crne Gore. Jedna ogromna, mračna, paklena sila, nalazi se iza njihovih leđa. A oni to samo verno i predano izvršavaju tuđu volju da razbiju srpstvo! Da razbiju i oslabe Srpsku pravoslavnu crkvu. To im je glavni zadatak. A sve ovo drugo je manje važno - kazao je Patrijarh okupljenim građanima u govoru koji su mnogi videli kao vrlo otvoren i iz srca, bez imalo politikanstva.

Šta vi mislite?

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.