MILO ĐUKANOVIĆ SE OBRUKAO KAO NIKAD U ŽIVOTU: O ovoj ispali pričaju i Srbija i Crna Gora!
Milo Đukanović, Foto: AP

pukao

MILO ĐUKANOVIĆ SE OBRUKAO KAO NIKAD U ŽIVOTU: O ovoj ispali pričaju i Srbija i Crna Gora!

Protesti protiv kontroverznog Zakona o veroispovesti nastavljaju se i narednih dana.

Objavljeno:

Iako su putem društvenih mreža slali "hitno obaveštenje" za komite i sve "hrabre Crnogorce" najavljujući masovan skup u 15 "ura" kod crkve u Kočanima, nikšićkom prigradskom naselju, odakle su nameravali poći kroz kako istknuše - "vazda slobodarski Nikšić", na Trgu slobode u tom gradu nije viđen ni jedan komita.

Očigledno da je skup "pukao" čim se najavio.

Veoma je bitno da nas bude što više i nemojte zaboraviti da poneseta zastave! Što više zastava i naravno gaeutuša!!! Sve za CG, CG nizašta! Za pravo, čast i konačnu slobodu CG! - pisalo je u poruci koja je slata pre skupa.

U Nikšiću, gradu u kom je rođen predsednik Crne Gore Milo Đukanović, u molitvenim litijama sa ikonama i svećama u rukama u znak protesta usvojenom Zakonu o slobodi veroispovesti sabira se na desetine hiljada građana.

foto: Printskrin

Iz mesnog centra Vidrovan krenulo je više od hiljadu ljudi, koji će se pridružti desetinama hiljada Nikšićana, nakon molebana u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

Protesti protiv kontroverznog Zakona o veroispovesti nastavljaju se i narednih dana.

Crnogorski Zakon o slobodi veroispovesti, koji je usvojen 27. decembra, predviđa da država postaje vlasnik svih verskih objekata izgrađenih do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od verskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor vernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani masovni protesti širom zemlje, kao i u pojedinim gradovima u Republici Srpskoj i Srbiji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.