TREBA ZABRANITI RADIKALE, SOCIJALISTE, JULOVCE I ARKANOVCE! Reče Čanak i uđe u koaliciju s nekim od njih...
Na scenu su ponovo izmilele samozvane patriote i lažni rodoljubi, Foto: Printscreen

lustracija UBER ALLES

TREBA ZABRANITI RADIKALE, SOCIJALISTE, JULOVCE I ARKANOVCE! Reče Čanak i uđe u koaliciju s nekim od njih...

To je značilo vetar u leđa snagama koje su devedesetih uništavale Srbiju

Objavljeno:

Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, zastupa tezu kako je nakon prevrata 5. oktobra 2000. godine trebalo izvršiti lustraciju, te da je zbog propasti ove ideje kasnije palo u vodu sve što je tada učinjeno.

- To je značilo vetar u leđa snagama koje su devedesetih uništavale Srbiju. Na scenu su ponovo izmilele samozvane patriote i lažni rodoljubi, koji su otvoreno radili protiv modernizacije Srbije i njenog brzog ulaska u Evropsku uniju. Sve to uticalo je na usporavanje demokratizacije Srbije - kazao je Čanak pre par godina, a sada se na istu temu oglasio i na Tviteru zbog gostovanja funkcionera SPS-a Nikole Šainovića na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom:

Prema Čankovim rečima, dovoljno je pogledati Skupštinu Srbije i jasno će se uočiti, kako je rekao, katastrofalne posledice izostanka lustracije.

"Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj i dalje, protivno zakonu, obavlja funkciju poslanika i širi mržnju isto onako kako je činio devedesetih godina", kazao je Čanak.

On je ocenio da, bez obzira na učinjene greške, ideja modernije, evropske Srbije i dalje živi.

"Evropske integracije moraju se ubrzati, demokratija u Srbiji mora se konsolidovati, postpetooktobarske greške moraju se ispraviti. Samo tako ćemo našu državu učiniti boljom i uspešnijom", poručio je Čanak.

Sve ovo bi bilo zanimljivo da Čanak, doduše mnogo godina kasnije, nije u koaliciji s nekim od ovih stranaka ili im makar daje podršku u republičkom, ali i lokalnim parlamentima, poput onog u Novom Sadu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.