ALEKSANDRE VUČIĆU, UPAMTI JEDNU STVAR: Nenad Čanak uputio poruku predsedniku Srbije!
Nenad Čanak, Foto: Prentscren

poručio

ALEKSANDRE VUČIĆU, UPAMTI JEDNU STVAR: Nenad Čanak uputio poruku predsedniku Srbije!

On je pojedine delove svoga govora izgovorio i na kineskom jeziku, pošto, kako je dodao, "Vučić sada govori i kineski jezik"

Objavljeno: 13:22h

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da je formiranje koalicije Vojvodjanski front "novi početak" borbe za prava Vojvodine i dodao da su svi iz Beograda protiv autonomije te pokrajine.

"Aleksandre Vučiću, ovo što sada gledaš je novi početak. To nije početak našeg kraja, već njihovog, jer smo mi jači, bolji i dokazali smo da imamo strpljenje, a kada strpljenja više nema, Vojvodjani nemaju rezervni položaj. Dakle, ovo je novi početak i upamti, Aleksandre Vučiću, ja sam Vojvodjanin", poručio je Čanak na tribini u Zrenjaninu.

On je pojedine delove svoga govora izgovorio i na kineskom jeziku, pošto, kako je dodao, "Vučić sada govori i kineski jezik".

"Zašto su svi iz Beograda bili protiv autonomije? Zato što smo onda bili mi ti koji smo upravljali našim parama, a ne oni. Trideset godina ista priča, uvek nam je nesporazum na istoj strani, a to je mi hoćemo naše pare, a oni hoće naše pare i nikako da se dogovorimo čije su naše pare", kazao je Čanak.

Dodao je da u Beogradu nikoga ne zanima koliko smrdi kafilerija u Zrenjaninu i kakvu vodu piju Zrenjaninci, "jer ih naši problemi ne interesuju, ne interesujemo ih mi".

"Zahtevamo da se u Vojvodini odlučuje o vazduhu koji se u njoj diše, o vodi koja se u njoj pije, o zemlji iz koje treba da izraste hlebno žito", poručio je Čanak.

Predsednik Liberalno-demokratskog pokreta Vojvodine Dragan Civrić čestitao je Zrenjanincima što su uspeli da odbrane ime grada, jer su, kako je rekao, na taj način odbranili ime jednog slavnog revolucionara, antifašiste.

Prema njegovim rečima, na antifašizmu postoji i Vojvodina i Vojvodjanski front, mnoge stvari i mnogi ideali na koje se zaboravlja.

"Vojvodina postoji vekovima, ima svoju kulturu, tradiciju, medjuljudske odnose. Vojvodjani nisu pripadnici nikakvog stada, Vojvodjani su pre svega pojedinci, gradjani, komšije, pa tek onda Srbi, Hrvati, Madjari, Rusini, Crnogorci, Slovaci... pa tek onda pravoslavci, katolici, muslimani, ateisti... To moramo da znamo i to moramo da vratimo", kazao je Civrić.

Dodao je da se ponosi time što je autonomaš, jer "autonomaši vole Vojvodinu, a ne mrze Srbiju".

"Vojvodjanin nije nacionalnost, Vojvodjanin je način života, vrednost, kultura, tradicija. To više ne dozvoljavamo da se urušava", poručio je Civrić.

Predsednik Vojvodjanske partije Aleksandar Odžić je rekao da Vojvodjani ne smeju dopustiti da 2020. godina bude još jedna od izgubljenih godina, ni sebi ni generacijama koje dolaze.

"Važno je da se izborimo za suštinu i ono bez čega nema boljitka u Vojvodini, a to je zakonodavna, izvršna i sudska vlast, vojvodjanska imovina, vojvodjanski prihodi, vojvodjanske institucije, to su prirodni i radom stvoreni resursi, sve ono što je bilo naše, a što su nam nasilno oduzeli. Vojvodine će biti onoliko koliko bude borbe za nju", poručio je Odžić.

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov naveo je da sve članice Vojvodjanskog fronta dele identične političke vrednosti: Evropska unija, demokratija, moderna decentralizovana država, vladavina prava, poštovanje manjinskih prava.

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš rekao je da će Vojvodjanski front, kada pobedi na izborima u Zrenjaninu, zatvoriti kafileriju jer neće dozvoliti da ona truje stanovnike Zrenjanina, a svi oni koji nemaju ekološke elaborate, svi oni koji zagadjuju vazduh, zemlju, vodu biće "pod pritiskom, sankcijama" buduće gradske uprave i neće dozvoliti da Zrenjanin izgleda ovako kako izgleda.

Poručio je lokalnim vlastima da će odgovarati za to što Zrenjanin još uvek nema pijaću vodu, uprkos svim obećanjima.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.