SREBRENICA NIJE JEDINA! Dačić sve šokirao ovim rečima!
Ivica Dačić, Foto: Printscreen

NIJE TEMA ZA ARHIVU!

SREBRENICA NIJE JEDINA! Dačić sve šokirao ovim rečima!

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da nema formalne inicijative za formiranje zajedničke komisije Srbije i Republike Srpske povodom informacija o ratu u BiH

Objavljeno: 14:28h

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da nema formalne inicijative za formiranje zajedničke komisije Srbije i Republike Srpske povodom informacija o ratu u BiH objavljenih nakon skidanja oznake tajnosti sa britanskih dokumenata, ali da Srebrenica nije jedina tema o kojoj bi se mogla saznati puna istina iz arhiva.

- Dosta je tema o kojima će se saznati puna istina čitajući arhive - rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

On je precizirao da misli na slučajeve poput zločina na sarajevskoj pijaci Markale, na to šta se dešavalo pre i posle hrvatske vojno-policijske operacije Oluja, a kada je reč o Kosovu, na aktivnosti vezano za izveštaje raznih bezebdnosnih službi o dogadjajima koji su prethodili bombardovanju.

- Treba pažljivo čitati... i preduzimati odredjene političke akcije, ali nema formalne inicijative (za osnivanje komisije) - rekao je.

Banjalučke Nezavisne novine objavile su 4. januara sadržaj deklasifikovanog dokumenta britanskog ministarstva odbrane od 11. jula 1995. u kome se navodi da je napad Srba na Srebrenicu isprovocirala BH strana i da Pale nisu imale plan da se osvoji enklava, već je do napada došlo na inicijativu lokalnog komandira.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.