ZORANA MIHAJLOVIĆ: U narednih pet godina gradiće se novi putevi, pruge, aerodromi...
Zorana Mihajlović, Foto: Marina Lopicic

svetla budućnost

ZORANA MIHAJLOVIĆ: U narednih pet godina gradiće se novi putevi, pruge, aerodromi...

Rezultatima postignutim poslednjih godina i novim planom za razvoj Srbije u narednih pet godina, naša zemlja je u potpuno drugačijoj poziciji u odnosu na druge države regiona u oblasti infrastrukture, izjavila je danas ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović.

Objavljeno:

U emisiji "Sedmica" Radio Beograda, ona je najavila nove investicione projekte i istakla da će najveći akcenat biti oblast infrastrukture, pri čemu će posebna pažnja biti posvećena komunalnoj infrastrukturi.

Prema njenim rečima, radiće se novi autoputevi, putevi, regionalne pruge i još neki manji aerodromi, ali i kanalizacija, vodoprivredni objekti i sve ono što je neophodno da bi ljudi u svakom delu Srbije imali jednake uslove za život.

Ona je rekla da je 2019. bila godina infrastrukture, ali ne zbog svega što se radilo, nego zbog rezultata koji su postignuti u prethodne četiri godine, i ukazala da bi Srbija bila izolovana da nije počela da završava i gradi autoputeve. Napomenula je da je 2014. godine na Koridoru 10 bilo 34 miliona automobila, dok ih je na kraju ove godine 60 miliona i naglasila da je to upravo rezultat izgradjenih deonica autoputa.

Zorana Mihajlović istakla je da je država spremna da pomogne domaćim građevinskim firmama i navela da su najveći problemi nedostatak mehanizacije i bankarske garancije. Dodala je da domaće firme moraju da se udružuju kako bi mogle da dobiju velike, značajne projekte.

Ministarka je rekla da se s Privrednom komorom Srbije (PKS) i građevinskim kompanijama razgovaralo o tome kako bi država mogla da pomogne i najavila da će se na jednoj od narednih sednica vlade naći predlog da država subvencioniše polovinu vrednosti mehanizacije dok bi drugu polovinu plaćale kompanije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.