ĐUKA JE USTAO U SKUPŠTINI I POČEO DA PRIČA O KLADIONICAMA! Njegov predlog o NOVOM POREZU izazvao je pravi HAOS
Vladimir Đukanović u Skupštini Srbije, Foto: prentscraeen

ŠTA SE DEŠAVA?

ĐUKA JE USTAO U SKUPŠTINI I POČEO DA PRIČA O KLADIONICAMA! Njegov predlog o NOVOM POREZU izazvao je pravi HAOS

Sve je objasnio...

Objavljeno:

Funkcioner i narodni poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović u Skupštini Srbije založio se za izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana.

"Ono što bih morao da vas zamolim, ali vidim da ide u tom pravcu, i da će se to promeniti kroz izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana. Neko je do sada imao jako lošu percepciju smatrajući da kada oporezujete igrače da će tada država dobijati veći novac. Mi smo sa tim izgubili enorman novac i doveli igrače do ozbiljnih finansijskih problema", rekao je Đukanović i pojasnio:

"Jer napravili smo sistem da ako je neko dobio u kladionici, a igrao je možda 100 puta neku igru i sad jednom prilikom je dobio 11.000 dinara i on tada bude oporezovan. Što je potpuno van pameti, svaka kladionica nije mogla da igraču naplaćuje taj porez i onda je sama davala taj novac i ako za to nije bila dužna".

Đukanović kaže da "smo imali paradoksalnu situaciju da su zapravo priređivači nadoknađivali novac, a koji suštinski nisu bili u obavezu da daju".

"To sada menjamo, jer kada oporezujemo igrača on beži i neće više da igra, a sada se ide drugim putem, koji apsolutno pozdravljam, a to je da se samim priređivačima povećaju značajne naknade za dobijanje dozvola i licenci za određene igre itd. Onda će tu država mnogo više ubrati prihoda nego što je neko imao koncepciju da oporezuje igrače i nadam se da će ovim izmenama taj besmisleni član 83 skroz izbrisati ili već pronaći soluciju. Vidim da se podigao sad taj nivo sa 11.000 na 100.000 dinara za oporezivi dobitak".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.