MIHAJLOVIĆ: Nelegalni objekat na Pančićevom vrhu biće SRUŠEN, SAMO JE PITANJE VREMENA
Zorana Mihajlović, Foto: Filip Plavčić

konačna odluka

MIHAJLOVIĆ: Nelegalni objekat na Pančićevom vrhu biće SRUŠEN, SAMO JE PITANJE VREMENA

Dodala je da je podneta krivična prijava protiv investitora Snežane Mitković

Objavljeno:

Nelegalni objekat, izgrađen na Pančićevom vrhu na Kopaoniku ne može da ostane na tom mestu i biće strušen samo je pitanje vremena, rekla je danas ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara na predstavljanju rezultata istraživanja Američke privredne komore o reformama u Srbiji, rekla da postoji mogućnost da taj objekat sruši sam investitor.

Ugostiteljki objekat od 1.000 kvadrata umesto montažnog ski-bifea uz saglasnost opštine Brus izgradila je u zaštićenoj zoni Nacionalnog parka Snežana Mitković iz Smedereva, a nakon što je Ministarstvo gradjevinarastva, saobraćaja i infrastrukture utvrdio da je nelegalan mesecima traje prebacivanje lopte izmedju policije i tužilaštva u Kraljevu oko realizacije odluke o rušenju.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da će taj objekat biti srušen do kraja ove godine.

- Postoji mogućnost da sam investitor sruši taj objekat jer ako bi to rušila država koštalo bi ga 200.000 evra - rekla je Mihajlović.

Dodala je da je podneta krivična prijava protiv investitora Snežane Mitković i još niz protiv odgovornih za gradnju tog nelegalnog objekta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.