ZORANA MIHAJLOVIĆ JE JUTROS OBOJILA SVE U NARANDŽASTO! Otkrivamo RAZLOG za ovo, NIKAD NEĆETE POGODITI!
Zorana Mihajlović, Foto: Instagram

sprečavanje nasilja nad ženama

ZORANA MIHAJLOVIĆ JE JUTROS OBOJILA SVE U NARANDŽASTO! Otkrivamo RAZLOG za ovo, NIKAD NEĆETE POGODITI!

Mihajlović u saopštenju ističe da je nasilje nad ženama globalni problem koji ne mogu samo države da reše, već čitavo društvo mora da se uključi

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović je, povodom početka globalne akcije "16 dana aktivizma" čiji je cilj sprečavanje nasilja nad ženama, ukrasila u narandžastu boju i salon Srbija u zgradi Vlade, čime se priključila ovoj akciji koja se sprovodi u čitavom svetu.

Mihajlović u saopštenju ističe da je nasilje nad ženama globalni problem koji ne mogu samo države da reše, već čitavo društvo mora da se uključi.

"Svaka druga žena trpi neki vid nasilja i svi moramo da učinimo sve što možemo kako bi to prestalo. Iako je glavna tema tokom 16 dana aktivizma borba protiv nasilja nad ženama, o ovom problemu moramo da govorimo svih 365 dana u godini", naglasila je Mihajlović.

Ona je prošlog petka, zajedno sa predstavnicima UN Women i ambasadorom EU u Srbiji Semom Fabricijem označila početak kampanje "16 dana aktivizma", kada su se zajedno provozali autobusom na kom su bile poruke protiv nasilja nad ženama.

Inicijativu potpredsednice Mihajlović i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost podržali su i brojni gradovi i opštine u Srbiji, koji će takođe tokom ove kampanje u narandžasto osvetliti prepoznatljive simbole.

Međunarodni dani borbe protiv nasilja nad ženama završavaju se 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava.

Bonus video:

(Espreos.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.