DAČIĆ: Letujte u Grčkoj, tamo nam ne bacaju kola u more, NISTE VALJDA MAZOHISTI!
Ivica Dačić i Andrej Plenković, Foto: Fonet/EPA

DA LI JE MISLIO NA HRVATSKU?

DAČIĆ: Letujte u Grčkoj, tamo nam ne bacaju kola u more, NISTE VALJDA MAZOHISTI!

Zanimljiva izjava ministra inostranih poslova

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i njegov grčki kolega Nikolaos Dendijas ocenili su u Beogradu da jake istorijske veze i veliko prijateljstvo dve države treba pretvoriti u jako savezništvo.

Ministri su naveli da je prioritet dve države dodatno razvijanje ekonomske saradnje. Dačić je istakao da je njihov zadatak ne da kvare već da razvijaju odnose dve države koji su već na odličnom nivou.

- Ja sam uvek govorio da kad već Srbi hoće negde da letuju, idite tamo gde vas vole. Nismo valjda mazohisti da idemo tamo gde nas mrze, gde će nam bacati automobile u more ili da krijete naše registarske tablice", rekao je Dačić, navodeći da je to njegov lični, ali i stav kao ministra spoljnih poslova.

Dačić je zahvalio Grčkoj na podršci po pitanju Kosova i rekao da Grčka može od Srbije da očekuje podršku za pitanje Kipra. Oni su razgovarali o mogućnosti za osnivanje trilaterale Srbija-Grčka-Kipar.

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikolaos Dendijas naveo je da će se u Atini održati Visoki savet u decembru što će biti prilika da uđu u novu eru bilateralnih odnosa i saradnje koja će se pored političkog razvijati i na mnogim drugim nivoima i oblastima.

"Grci i Srbi su uvek stajali rame uz rame i u dobrim i u lošim vremenima i danas Grčka najviše podržava srpsku evropsku perspektivu", rekao je Dendijas i čestitao Srbiji na "impresivnim ekonomskim reformama".

Grčki ministar je dodao da je evropski put Srbije važan faktor mira i stabilnosti u regionu, a da će stav te mediteranske zemlje po pitanju Kosova ostati ne promenjen.

BONUS VIDEO:

ESPRESO INTERVJU: Kruševac geto

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.