EU JE POKUŠALA DA PONIZI SRBIJU U SAVETU EVROPE! Poslanici iz Beograda ušli su u RAT sa Albancima u Briselu
Savet Evrope..., Foto: prentscreen

OVO JE BRUKA!

EU JE POKUŠALA DA PONIZI SRBIJU U SAVETU EVROPE! Poslanici iz Beograda ušli su u RAT sa Albancima u Briselu

Skandal na sednici Saveta Evrope 

Objavljeno: 15.11.2019. 09:23h
  • 84

Rad Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope obeležila je žustra rasprava članova srpske delegacije sa predsednicom komiteta Rijom Oumen, povodom poziva i prisustva na sastanku takozvane ambasadorke Kosova, koja nije akreditovana u SE, saopštila je Skupština Srbije.

Srpska delegacija je ocenila prisustvo takozvane ambasadorke Kosova kao vid pritiska na članove Komiteta prilikom glasanja za novog izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za KiM, preneo je javni servis.

Iako je predsednica Komiteta priznala da je pogrešila, i iako su članovi srpske delegacije insistirali da se predstavnica privremenih institucija Kosova udalji sa sastanka, to se nije dogodilo, navodi se u saopštenju.

Delegacija je odlučila da o ovom incidentu i ponašanju predsednice Komiteta obavesti Lilijan Mori Paskije, predsednicu PS Saveta Evrope.

Narodnu skupštinu Republike Srbije na sastanku Političkog komiteta predstavljali su članovi delegacije Marija Obradović i Žarko Obradović, na čelu sa šefom delegacije Aleksandrom Tomić.

Na sastanku Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope nemački poslanik Piter Bejer izabran je za izvestioca o situaciji na Kosovu i Metohiji.

 

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media