VUČIĆ: Pred Makronom sam rekao Tačiju da laže, nije ispunio svoju obavezu!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen / Instagram/Budućnost Srbije

EVO ŠTA JE SVE REKAO

VUČIĆ: Pred Makronom sam rekao Tačiju da laže, nije ispunio svoju obavezu!

Vučić je zahvalio Makronu na njegovom angažmanu i trudu

Objavljeno: 13.11.2019. 20:51h

Francuska i Evropa hoće dominantu ulogu u rešavanju pitanja Kosova i Metohije, a videli smo da to na izvestan način želi i SAD, ali ono što još nisam video to je suština, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Kada sve pitam, čujem bezbroj tehničkih deljata od svih, ali o suštini malo", primetio je Vučić u izjavi za RTS.

Upitan da li je na iznenadnom sastanku sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, juče, čuo nešto kvalitativno novo, rekao je da se ne mogu o takvim stvarima čuti mnogo šta novog.

"Sve što radite, mučite se i borite se da taktički za milimetar pomerate. Kao u američkom fudbalu, jardu po jardu da pomerate unapred. Ne možete sa jednog na drugi kraj terena, osim izuzetnim potezom, mnogo upornosti i taktike je potrebno da bismo se malo pomerili, posebno po teškim pitanjima kao što je KiM", rekao je Vučić.

Preneo je da je i na sastanku, pred Makronom, rekao Tačiju da Priština nije ispunila ni njene obaveze od ranije, što je Tači, kaže, negirao.

"Ja sam mu rekao "Tači, ne govoriš istinu, niste ispunili svoje obaveze. I Makronu sam rekao "vidiš da mu to govorim u lice i da mi nije problem da mu to kažem" I sad vam kažem da će teško ispuniti bilo šta u budućnosti", rekao je Vučić.

Na Makronove reči da će se to videti, odgovorio je, kaže: "Ljudi, u redu je, samo da mi budemo neko ko će da ispunjava ugovorene stvari, a da oni ne ispunjavaju, to nije moguće".

Vučić je zahvalio Makronu na njegovom angažmanu i trudu, te istakao da je prvi razgovor koji su imali, posle večere za lidere, u ponedeljak, bio veoma dug i značajan, govorio je o našim bilateralnim odnosima i poštovanju prema Srbiji.

"Za to, kapa dole", rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media