VUČIĆ NAJAVIO U ŠTA ĆE DRŽAVA DA ULAŽE MILIONE EVRA: Ovo je VEOMA BITNA informacija!
Aleksandar Vučić u "Upitniku" govorio i o ulaganjima, Foto: Printscreen/Tanjug

lepe vesti

VUČIĆ NAJAVIO U ŠTA ĆE DRŽAVA DA ULAŽE MILIONE EVRA: Ovo je VEOMA BITNA informacija!

Istakao je da je važno da mladi mogu da dođu do stanova

Objavljeno: 06.11.2019. 09:23h
  • 2

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da država sprema ozbiljne programe kako bi mladi ostali u zemlji, najavljujući da će 500 miliona evra biti uloženo u digitalizaciju i naučno tehnološke parkove a da će pola miliona evra biti uloženo u stanove za malde bračne parove.

On je istakao da se mora ulagati u skolovanje, profesore za IT, dualno obrazovanje, a kao pozitivan primer naveo firmu Nordeus.

Istakao je da u Srbiji nema dovoljno majstora i radnika i da zato moraju da se angažuju stranci kao i da zato traži radne dozvole za ceo region, jer, kako kaže, neko mora da radi sve ove projekte koji se planiraju u Srbiji.

Istakao je da je važno da mladi mogu da dođu do stanova.

- Hoćemo mladima da ponudimo budućnost, skolovanje, posao, da se odvoje od roditelja brze i lakše - za to će biti uloženo 500 miliona evra u stambenu izgranju za mlade bračne parove tokom četiri godine i da će u dobrom delu to biti bespovratna sredstva, jeftini stanovi, uz velike popuste.

Kaže da bi iduće godine trebalo da se uloži 80 do 90 miliona evra, a da će cena kvadrata biti 400 evra.

- Neće morati punu cenu da plate odmah, već narednih deset godina -napomenuo je Vučih.

Kaže da ima onih koji će da kupuju luksuzne stanove, i da je svih 13 zgrada u Beogradu na vodi prodato po ceni do čak 7 000 evrra po kvadratu.

Naveo je da će se ulagati i u proširenje skladišta Banatski dvor, kako ne bismo morali da brinemo o gasu.

Govoreći o svemu što je urađeno proteklih godina, naveo je hiljade obnovljenih fasada, trgova, ulica i da se nikada nije toliko gradilo.

- Sanjao sam dan da nam prosečna plata bude 500 evra - rekao je Vučić, ističući da smo već ispred BiH, a u decembru ili januaru bićemo i ispred Crne Gore.

 

Napominje i da je Beograd sa platama dramaticno skočio u odnosu na ostatak Srbije i da je milijardu i 250 evra budzet glavnog grada, koji je 2013. bio 575 miliona evra.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media