OGLASILO SE RUSKO MINISTARSTVO: Prilog RT sa Nebojšom Stefanovićem i njegovim ocem je LAŽAN, neko je to montirao
Ovo je snimak koji je montiran, Foto: russia today

isplivalo

OGLASILO SE RUSKO MINISTARSTVO: Prilog RT sa Nebojšom Stefanovićem i njegovim ocem je LAŽAN, neko je to montirao

Reč je o prevari

Objavljeno:

Tvrdnje da je u prilogu Russia Today o švercu oružja spomenut ministar policije Srbije Nebojša Stefanović danas je demantovalo Ministarstvo spoljnih poslova Ruske federacije!

Ovo Ministarstvo saopštilo je da su autori lansirali lažni video sa namerom da naruše odnose Beograda i Moske i ujedno podmire lične političke račune sa Stefanovićem.

Podsetimo, na društvenim mrežama se širila vest da je ovaj ruski medij napravio snimak u kojem su glavni "junaci" upravo ministar policije i njegov otac.

Oglasila se i predstavnica SzS Marinika Tepić. Ona je šerovala i link sa prilogom CNN o trgovini oružjem u Jemenu u kojem se Srbija ne spominje.

Sada se oglasilo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije:

foto: russia today

„U srpskim društvenim medijima prikazan je video klip koji je predstavljen kao izveštaj „Raša tudej“, a u kojem su dodati titlovi na srpskom u kojima se optužili su potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojšu Stefanovića da je prikrio da mu otac učestvuje u švercu oružja direktno militantima ISIS-a. Tehnika izrade ove laži vrlo je primitivna. Fotografija porodice Stefanović umetnuta je na pravi video snimak, koji govori potpuno drugačiju priču i koji ni u jednom momentu ne spominje srpske političare“ navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.

Rusi takođe navode da je i vreme lansiranja ovog lažnog priloga vrlo indikativno: prikazano je odmah nakon posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu i pre puta njegove srpske kolege Ane Brnabić u Moskvu.

„Inicijatori ovog lažnog videa očigledno su želeli da naruše atmosferu dijaloga između ruskih i srpskih lidera i podrivaju zbližavanje Beograda i Moskve. Oni su takođe pokušali da podmire lične račune sa porodicom Stefanović i destabilizuju domaću političku situaciju u Srbiji“ navodi se u saopštenju.

Ministarstvo dodaje i da su uvereni da onaj ko je naručio ovo lažiranje nije uspeo da ostvari svoje ciljeve, jer će progresivni razvoj višestruke bilateralne saradnje Rusije i Srbije biti nastavljen.

O čemu se ovde radi, jasno je kad se vidi originalni snimak RT:

Bonus video

(Espreso.co.rs/russia today)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.