BASTAĆ OTKRIO KO MU JE DAO 13.000 EVRA DA UNESE U SRBIJU: Pa ovo je kao u nekom FILMU!
Pa ovo je kao u nekom FILMU!, Foto: Stefan Jokić

HIT PRIČA!

BASTAĆ OTKRIO KO MU JE DAO 13.000 EVRA DA UNESE U SRBIJU: Pa ovo je kao u nekom FILMU!

Protiv Bastaća će biti podneta i prekršajna prijava

Objavljeno:

Predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać, kojem je carina u nedelju pronašla neprijavljenih nešto manje od 13 hiljada evra, kaže za CINS da je novac uzeo od prijatelja iz Dubaija. Na carini mu je oduzeto 2.750 evra i 81 hiljada dinara, a protiv Bastaća će biti podneta i prekršajna prijava.

Na tviteru i u tabloidima nedavno je odjeknula vest da je predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać u nedelju zaustavljen pri povratku iz Dubaija sa oko 13 hiljada evra koje nije prijavio carini. Prema propisima, pri ulasku i izlasku iz zemlje svaki građanin mora da prijavi ukoliko kod sebe ima više od deset hiljada evra.

U izjavi za Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Bastać je rekao da je svestan da je napravio grešku, jer je mislio da se novac prijavljuje samo prilikom izlaska iz zemlje. On tvrdi da novac nije ni švercovao ni krio, a da je carinik prvo prstom pokazao na njega, a onda počeo pretres.

„Izvukli su me iz reda, oborili su torbu, našli novac, pa su me nakon toga skidali. Pretresli su me celog”, rekao je Bastać.

Carinici su pronašli 12.750 evra i 81.000 dinara, a razliku u novcu koji je morao da prijavi, odnosno 2.750 evra i ceo iznos u dinarima, su mu oduzeli. Prema pisanju medija, pomoćnik direktora Uprave carina Ivan Ribać demantovao je da je Bastać bio pretresen do gole kože na aerodromu i da je maltretiran.

Na pitanje čiji je novac preneo, Bastać je odgovorio da je „samo poneo novac prijatelja, koji šalje prijatelju u Srbiji koji je u životnom problemu”. U Dubai je otišao iz privatnih razloga, a prijatelj, kog nije želeo da imenuje, ga je zamolio da prenese novac jer je hitna situacija, „a nisu ljudi hteli da plaćaju proviziju”.

Nije želeo da govori o kojim problemima se radi niti ko je čovek kojem je novac trebao.

Na pitanje kako nije znao da mora da prijavi taj novac s obzirom na slučaj ministra odbrane Aleksandra Vulina koji je tvrdio da je novac za stan dobio od „tetke iz Kanade”, Bastać je odgovorio:

„Svi me pitaju za Vulina. U ovoj zemlji se toliko ludila dogodi da sam ja prosto zaboravio”.

Prema njegovim rečima, tužilac je obavešten odmah, a uslediće i prekršajna prijava protiv njega.

Marko Bastać je od 2016. godine predsednik Opštine Stari grad, a trenutno je i potpredsednik stranke Slobode i pravde koju vodi Dragan Đilas.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.