BASTAĆ SE OGLASIO POŠTO JE UHVAĆEN NA GRANICI SA GOMILOM DEVIZA: Da li je MOGUĆE da je OVO NAPISAO?
Marko Bastać, Foto: Stefan Jokić

krši propise

BASTAĆ SE OGLASIO POŠTO JE UHVAĆEN NA GRANICI SA GOMILOM DEVIZA: Da li je MOGUĆE da je OVO NAPISAO?

Zakonom je dozvoljeno da se u Srbiju unese najviše 10.000 evra

Objavljeno: 07:29h

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać napisao je na svom Tviter nalogu da je prilikom ulaska u Srbiju napravio carinski prekršaj, odnosno da je imao u prtljagu više novca nego što je zakonom dozvoljeno.

Potpredsednik Stranke pravde i slobode, čiji vođa je Dragan Đilas, pokušao je, naime, da unese u zemlju više para od zakonom dozvoljene sume - 10.000 evra, zbog čega je alarmiran odsek za borbu protiv kriminala i dežurni tužilac, saznaje Kurir.

Zakonom je dozvoljeno da se u Srbiju unese najviše 10.000 evra, a Bastać je kazao da to nije znao.

Kurir je javio, pozivajući se na svoje izvore, da je prilikom carinskog pregleda kod Bastaća pronađeno 12.750 evra i 81.000 dinara, kao i da su alarmirani nadležni organi. Prema pisanju Kurira, sve se dogodilo juče, kada je Bastać došao letom iz Dubaija.

On je rekao da je novac u Srbiju nosio prijatelju koji "ima životni problem".

"Kada je neko bolestan i kada je nečiji život u pitanju, da li treba pomoći? Za mene nema dileme - da! Danas me je carinik izvukao iz reda i pretresao do gole kože. Utvrdili su da sam napravio carinski prekršaj. U prtljagu sam imao više novca nego što je dozvoljeno. Nisam znao da je to prekršaj. Novac sam nosio prijatelju koji ima životni problem. Ponovo bih to uradio", napisao je Bastać.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.