AMBASADOR RUSIJE U SRBIJI ODBRUSIO TRAMPU I AMERICI! Do kraja je OTKRIO plan Vašingtona za Kosovo
Aleksandar Bocan-Harčenko, Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

JASNO I GLASNO!

AMBASADOR RUSIJE U SRBIJI ODBRUSIO TRAMPU I AMERICI! Do kraja je OTKRIO plan Vašingtona za Kosovo

Sve je rekao...

Objavljeno:

U više navrata smo naglašavali da, pre svega, treba analizirati stav SAD o Kosovu i pregovorima. Zasad ne vidimo u tom stavu promene koje bi davale bolju šansu za dijalog. Specijalni izaslanici i njihovo imenovanje su samo spoljni atributi.

Ovako je Aleksandar Bocan-Harcenko, ruski ambasador u Beogradu, prokomentarisao, za "Novosti", odluku predsednika SAD Donalda Trampa da imenuje Ričarda Grenela za specijalnog izaslanika za pregovore Beograda i Prištine.

Na pitanja da li se ovim poslednjim potezom Bele kuće umanjuje uloga EU u procesu pregovora, da li će i zvanična Moskva imenovati specijalnog izaslanika za dijalog, i ko bi to mogao biti, ambasador Bocan-Harcenko kažže:

"Što se tiče EU, Brisel je sam smanjio svoju ulogu, dozvolivši Prištini da blokira ranije postignute sporazume, da uvede takse, da nekažnjeno ucini sve za podrivanje i stagnaciju dijaloga. Ako postoji želja za obnavljanjem dijaloga, treba uzimati u obzir izvesne, opravdane zahteve Beograda. To je pitanje koje iziskuje prvorazrednu pažnju".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.