PUTINOV SPECIJALAC UDARIO NA PRVOG ČOVEKA AMERIKE U SRBIJI! Izbio je RAT ambasadora u Beogradu, pale su TEŠKE REČI
Tviter obračun, Foto: Printscreen/YouTube

HAOS

PUTINOV SPECIJALAC UDARIO NA PRVOG ČOVEKA AMERIKE U SRBIJI! Izbio je RAT ambasadora u Beogradu, pale su TEŠKE REČI

Američki diplomata objavio je tvit u kom podseća da je na današnji dan, pre tačno 80 godina, potpisan zloglasni Ribentrop-Molotov pakt na osnovu kojeg su dvojica diktatora tajno podelili Istočnu Evropu na nacističku i sovjetsku sferu uticaja

Objavljeno:

Odlazeći ambasador SAD u Beogradu, Kajl Skat, ušao je u "tviter obračun" sa novim ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan Harčenkom, prenose beogradski mediji.

Američki diplomata objavio je tvit u kom podseća da je na današnji dan, pre tačno 80 godina, potpisan zloglasni Ribentrop-Molotov pakt na osnovu kojeg su dvojica diktatora tajno podelili Istočnu Evropu na nacističku i sovjetsku sferu uticaja.

- Nedelju dana kasnije usledila je invazija na Poljsku a Evropu su prepavili užasi uz kasnije podele od kojih neke i dan danas traju - napisao je on i dodao da je ovaj dan 2009. godine proglašen Evropskim danom sećanja na žrtve staljinizma i nacizma.

- Dijalog i transparentnost su izuzeno važni kako ne bi došlo do sukoba - poručio je Skat.

Regujući na ove objave, Harčenko je poručio da pokušaji da se Sovjetski Savez prikaže kao "pokretač" Drugog svetskog rata omalovažavaju sveto sećanje na milione sovjetskih ljudi koji su dali svoje živote za rušenje nacizma i oslobađanje sebe i evropskih naroda.

- Molim Vas da se obratite presudama Nirnberškog suda, koji je i dalje sastavni deo međunarodnog prava. Tragedija je mogla biti sprečena da su se zapadne države složile da uspostave sistem kolektivne bezbednosti koji je predlagao SSSR - umesto da sprovedu ciničnu politiku „smirivanja“ čiji je cilj preusmeravanje Hitlerove agresije na Istok - stoji u objavi.

Fotografije koje prikazuju kako se zapadni premijeri rukuju s nacističkim liderima lako se mogu pronaći. Proverite "Chamberlain i Hitler u Godesbergu, septembar 1938." ili "Minhenski sporazum, septembar 1938" - naveo je ruski diplomata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.