LESKOVAČKI FARAON PUCA I BIJE, ALI ZA DECU BOLESNU OD RAKA PARE NE DA! Sam sebi deli nagrade, SAMO VIDITE TU LISTU
Goran Cvetanović, Foto: Grad Leksovac/Twiter/printscreen

PA ON JE HIT

LESKOVAČKI FARAON PUCA I BIJE, ALI ZA DECU BOLESNU OD RAKA PARE NE DA! Sam sebi deli nagrade, SAMO VIDITE TU LISTU

U tome mu nesebično pomaže i zvaničan Tviter nalog Grada Leskovca

Objavljeno:

Njega nagrađuju, njemu se zahvaljuju, on je "najveći džentlmen" a po potrebi i faraon.

Sve te pohvale, nagrade i lepe reči mogu se pripisati jednom čoveku - gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću.

On svoje uspehe neskriveno slavi i obeležava, uglavnom javno i ne libi se toga, i to čini i po medijima i po društvenim mrežama, a ne libi se ni toga da se podseti nekog od svojih ranijih rezultata.

Tako se na njegovom Tviter nalogu mogu pratiti i Cvetanovićeve aktuelne aktivnosti, ali i neke stare od pre godinu, dve, tri, jer dobro je podsetiti se s vremena na vreme šta je i nekada činio.

U tome mu nesebično pomaže i zvaničan Tviter nalog Grada Leskovca koji, ako Cvetanović "preskoči" da se pohvali nekim događajem ili nagradom, to za njega učini administrator ovog naloga.

Poslednja u nizu nagrada svakako je nagrada za džentlmena godine, dodeljena iako je ranije pisano da je počinio nasilje nad bivšom suprugom.

Opšta bolnica u Leskovcu bila je nagrađena u Hong Kongu nagradom "The bizz awards", ali je nagradu primio gradonačelnik ovog grada.

Međutim, kako je saopšteno iz gradske uprave Leskovca, Cvetanović je dobio još dva priznanja: za uspešnog lidera koji radi na inovativan, edukativan i sistematičan način, ali i za izvanredno poslovno rukovodstvo.

U isto vreme, prvi čovek Leskovca je i predsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije.

A koliko ozbiljno shvata ovaj posao, svedoči i to da se za potrebe karnevala u makedonskoj Strumici pre izvesnog vremena maskirao u faraona. Kako je tada objasnio, ova maska je izabrana zbog "službene dužnosti".

foto: Tviter

Cvetanović je podržao i Dan bez automobila, i to tako što se provozao biciklom kroz Leskovac.

Više od 400 ljudi prisustvovalo je Cvetanovićevom 50. rođendanu pre četiri godine, koji je proslavljen u jednom leskovačkom klubu. Osim po brojnosti, i gostima među kojima su bili visoki stranački funkcioneri SNS i ministri u tadašnjoj vladi, proslava se istakla i po "dres kodu", odnosno majicama koje su nosile zvanice i na kojima je pisalo "Volimo te...dr Goran Cvetanović", i "Hvala ti što postojiš".

Vrt gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića proglašen je za najlepši 2017. godine na tradcionalnom konkursu Centra za ekonomiku domaćinstva "Biramo najuređenije dvorište", u konkurenciji tridesetak dvorišta iz leskovačkog kraja.

Gradonačelnik Leskovca svojevremeno je skrenuo pažnju javnosti na sebe tako što je konferenciju za medije održao na groblju, a povod je bio uređenje i asfaltiranje 250 metara staza između grobnih parcela i novosagrađeni toalet pored kapele.

Za uspešnu saradnju Cvetanoviću je zahvalno Ministarstva odbrane.

Kao i Planinarski savez Srbije.

Ali i veterinari jugoistoka Srbije.

Uvek je dobro pristetiti se i uspeha od pre nekoliko godina.

Nije na odmet.

Inače, gradonačelnik Leskovca koji je krivično osuđivan za nasilje, ni posle devet meseci nije uplatio novac koga su se odbornici odrekli za pomoć deci oboleloj od raka.

Leskovački odbornici, su bili su složni - i vladajuća stranka i opozicija glasali su da se dnevnice umesto njima, uplate za decu obolelu od raka. Usvojena je odluka da se primanja uplate organizaciji NURDOR koju čine roditelji i prijatelji dece obolele od raka. Na istoj sednici bio je i predlog da se druga dnevnica uplati Crvenom krstu. Međutim...

Odjednom je na zasedanje uleteo Cvetanović i sa govornice počeo da viče na odbornike vladajuće partije.

- Šta vi imate da uplaćujete, vi ste humani svaki dan - podvikivao je gradonačelnik, koga u Leskovcu svi znaju po nadimku iz mladosti - Mesko.

Glasanje za donaciju Crvenom krstu je oboreno jer tamo radi jedan opozicioni odbornik. Odluka za uplatu organizaciji za obolelu decu je ipak prošla. Ali gradonačelnik ni posle mesec dana nije potpisao da se novac uplati oboleloj deci. To mu nije smetalo da se pojavi na ulici kada je NURDOR u okviru svoje akcije obišao i Leskovac, a na ulici građani davali donacije. Cvetanović se slikao sa aktivistima i roditeljima obolele dece. Izjavljivao kako se i on bori. Pare za decu, međutim, ni tada nisu bile uplaćene.

Prolazile su nedelje, a novcu nije bilo ni traga, o čemu su pislai mediji. Opozicija je prozivala gradonačelnika, a onda, odjednom na račune odbornika legle su dnevnice. Gradonačelnik je svojom voljom novac, umesto deci, uplatio odbornicima.

- Svi smo se odrekli tih para. Nije to samo bila ideja odbornika, to je zvanična odluka Skupštine grada. Izglasana. Praktično gradonačelnik je prekršio zakon. On je i nenamenski podelio taj novac nama, odbornicima - rekli su iz Skupštine.

Šta vi mislite o ovome?

Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.