JE**M TI MAJKU K***VINSKU! Leskovački gradonačelnik tukao ženu i pucao u njenom pravcu! SAD JE DŽENTLMEN GODINE
Goran Cvetanović, Foto: Printscreen

MA SVE MOŽE U LESKOVAC

JE**M TI MAJKU K***VINSKU! Leskovački gradonačelnik tukao ženu i pucao u njenom pravcu! SAD JE DŽENTLMEN GODINE

Cvetanović važi za kontroverznog političara

Objavljeno:

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović dospeo je u žižu javnosti nakon skandala da je pretukao svoju bivšu suprugu, uz pretnju pištoljem, a presuda se vodi još iz 1997. godine.

“Je**m ti majku k***vinsku”, ja ću te ubiti” - viknuo je on tada već bivšoj supruzi, kada joj je sa pištoljem u ruci ušao u stan. Nakon toga su, piše u presudi, usledile batine kudakom pištolja i cipelama, kao i opaljeni metak u blizni žrtvine glave.

Da ironija bude veća, Cvetanović je proglašen za džentlmena grada Leskovca, a iza njega se krije gomila skandala koji su ga lansirali u žižu interesovanja.

U pisanju o presudi da je udarao pištoljem, psovao, šutario i pucao u blizini glave bivše supruge, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović vidi to kao politički udarac opozicije, uz napomenu da "svako ima neku svoju porodičnu tajnu".

Ovog kontroverznog političara, koji je imenovan za džentlmena godine, povezuju brojni skandali, a ovo su samo neki od njih!

Ne daje pare za bolesnu decu

Leskovački odbornici, pre devet meseci, u januaru, bili su složni - i vladajuća stranka i opozicija glasali su da se dnevnice umesto njima, uplate za decu obolelu od raka. Usvojena je odluka da se primanja uplate organizaciji NURDOR koju čine roditelji i prijatelji dece obolele od raka. Na istoj sednici bio je i predlog da se druga dnevnica uplati Crvenom krstu.

Odjednom je na zasedanje uleteo Cvetanović i sa govornice počeo da viče na odbornike vladajuće partije.

- Šta vi imate da uplaćujete, vi ste humani svaki dan - podvikivao je gradonačelnik, koga u Leskovcu svi znaju po nadimku iz mladosti - Mesko, preneli su beogradski mediji.

Odluka za uplatu organizaciji za obolelu decu je ipak prošla. Ali gradonačelnik ni posle mesec dana nije potpisao da se novac uplati oboleloj deci. To mu nije smetalo da se pojavi na ulici kada je NURDOR u okviru svoje akcije obišao i Leskovac, a na ulici građani davali donacije. Cvetanović se slikao sa aktivistima i roditeljima obolele dece. Izjavljivao kako se i on bori. Pare za decu, međutim, ni tada nisu bile uplaćene.

Troši pare grada na putovanja

Prvi čovek Leskovca u javnosti je poznat kao, kako pišu mediji, čovek koji često putuje, jer je samo za tri godine, od dolaska na vlast 2012. godine do 2015, prema ranijim istraživnajima Južnih vesti, na službenim putovanjima proveo čak tri meseca, ili tačno 90 dana.

Sa praksom putovanja, Cvetanović je nastavio i u narednim godinama, ali nema zvaničnih informacija koliko često, niti koliko je novca građana na to potrošeno.

Sa druge strane, ne zna se ni da li su i koliko tačno njegova putovanja koristila građanima Leskovca, budžetu ili privredi.

Kralj gafova

Gradonačelnik Leskovca je još jednom šokirao javnost svojim sumanutim potezom - naime, on je u centru Leskovca prisustvovao presecanju vrpce, čime je i zvanično otvorio butik s turskom garderobom! On je kao razlog za ovaj svečani trenutak naveo to da će vlasnici iz Turske otvoriti fabriku tekstila u Leskovcu.

- Nakon razgovora sa ambasadorom Turske ozbiljno idemo u pregovore da ova kompanija, koja drži lanac butika po celom svetu, otvori fabriku za proizvodnju garderobe baš u Leskovcu - izjavio je još tada Cvetanović. Cvetanović je, inače, zvezda na internetu. Nakon što je izvređao bivšu ministarku Ivanu Dulić Marković po nacionalnoj osnovi, pomerio gradski praznik kako bi mogao da otputuje u Čikago i izjavio da se usavršavao na četiri britanska koledža i da je lično doveo Grke i giros na Roštiljijadu tokom sankcija, on je upriličio i grandioznu proslavu svog 50. rođendana sa oko 400 zvanica.

Glumio faraona

Cvetanović je sa delegacijom iz Leskovca boravio u Makedoniji, gde je sa gradonačelnikom Vinice Emilom Dončevim razmenjivao iskustva u oblasti komunalne infrastrukture i funkcionisanja lokalnih zajednica, ali je sastanak potpuno pao u drugi plan nakon što je osvanula hit fotografija Cvetanovića, obučenog u odoru egipatskog faraona. Ova slika postala je viralna na društvenim mrežama, a verovatno je nastala na nekom maskenbalu, preneo je Blic.

foto: Printscreen

Neprijavljivanje imovine

Protiv gradonačelnika Leskovca je Agencija za borbu protiv korupcije 2017. godine pokrenula postupak upravo zbog neprijavljivanja imovine, a sredinom iste godine je kažnjen i s 50.000 dinara jer je iz leskovačkog budžeta, bez zakonskog osnova potrošio skoro 13 miliona dinara, pisao je KRIK.

Udario kolegu pikslom, vređao žene

Cvetanoviću pamte i da je pretukao kolegu i udario ga pikslom, vređao žene po nacionalnoj osnovi... Goran Cvetanović jedan je od najdugovečnijih gradonačelnika u Srbiji, a prvi put je na tu funkciju izabran 2008. godine, kao član SRS. Već sedam godina vodi Leskovac, a do smene nije došlo ni uprkos brojnim gafovima i propustima.

Veoma imućan

Kako piše KRIK, prema podacima iz katastra, Cvetanović je vlasnik šest pomoćnih zgrada ukupne površine od 100 kvadrata koje se nalaze u dvorištvu njegove porodične kuće u Leskovcu. Agenciji za borbu protiv korupcije je 2018. godine prijavio pet pomoćnih objekata ukupne površine 61 m2, između ostalog dve nadstrešnice, boks za pse, pečenjaru...

U dvorištu porodične kuće Cvetanović je napravio i bazen, kako se vidi na satelitskom snimku katastra. Vrednost bazena je uračunata u vrednost pomoćnih objekata.

Parcela na kojoj se nalaze pomoćni objekti i bazen. Ova parcela deo je Cvetanovićevog dvorišta, a graniči se sa parcelom na kojoj je Cvetanovićeva porodična kuća. Parcelu je kupio 2015. godine od dve prethodne suvlasnice. Njena vrednost uračunata je u polju iznad, sa vrednošću pomoćnih objekata koji su na njoj izgrađeni.

Drugi Cvetanovićev lokal u „Starom zanatskom centru“. Iako je u katastru upisano da je površina lokala 29 kvadrata, u Cvetanovićevom imovinskom kartonu je prijavljen objekat površine 16 kvadrata.

Cvetanović je vlasnik njiva kraj auto-puta Niš - Leskovac, nedaleko od sela Pečenjevce u opštini Leskovac. Njive je nasledio od oca nakon njegove smrti 2012. godine.

Cvetanović poseduje još jednu parcelu u blizini auto-puta. Ona se nalazi između Leskovca i Niša, kod mesta Brejanovce, piše Krik.

Nelegalizovana imovina

Kuća se nalazi u vinogradu koji su Cvetanović i njegova sestra Danijela nasledili od pokojnog oca. Novinari su merenjem površine kuće sa satelitskog snimka utvrdili da je površina njene osnove oko 144 kvadrata. Kuća nije uknjižena u katastar i nije poznato u kakvom je stanju, piše Krik.

Goran i Danijela Cvetanović vlasnici su pašnjaka i vinograda u selu Živkovo kod Leskovca. Ove parcele nasledili su posle smrti oca. Na jednom od vinograda nalazi se i gore opisana nelegalno sagrađena kuća.

Cvetanovićeva supruga poseduje manji deo porodične kuće od 115 kvadrata i manji deo pomoćnog objekta površine 42 metra kvadratna u leskovačkom Radničkom naselju. Vlasništvo deli sa članovima porodice. Kuća i pomoćni objekat izgrađeni su na državnom zemljištu bez dozvole za gradnju. U kvadraturu iznad je upisan deo koji je u njenom vlasništvu, a procenjena vrednost kuće i pomoćnog objekta je 63.000 evra.

Cvetanovićeva supruga poseduje i polovine dva pomoćna objekta u dvorištu seoske kuće u Miroševcu – jednog od 32, a drugog od 12 kvadrata. Vrednost pomoćnih zgrada uračunata je u ukupnu vrednost zajedno sa placem i kućom.

Cvetanović je 2015. godine, kako je preneo lokalni portal „Jugmedia“, rekao da ni on, kao ni članovi njegove porodice ne poseduju vikendicu na Vlasinskom jezeru, već da će se potruditi „u narednom periodu da jedna ovako prelepa vikendica bude u mom vlasništvu“. Nije poznato kada je njegova sestra postala vlasnica vikendice, ali je ovaj objekat izgoreo u požaru 2017. godine, piše Krik.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.