LAZANSKI BRUTALNO RASKRINKAO ALBANCE S KOSOVA! Od njegovih reči TRESE se Priština
Miroslav Lazanski, novi ambasador Srbije u Rusiji, Foto: Pritnscreen

OŠTRO!

LAZANSKI BRUTALNO RASKRINKAO ALBANCE S KOSOVA! Od njegovih reči TRESE se Priština

Prema njegovim rečima, na vanrednim izborima u južnoj srpskoj pokrajini očekuje da pobedi Srpska lista

Objavljeno:

Miroslav Lazanski, novi ambasador Srbije u Rusiji, rekao je da su politički odnosi između Beograda i Moskve odlični kao i da je prioritet da se robno-ekonomska razmena podigne i da uvek možemo da računamo na podršku Ruske Federacije

“Uvek možemo da računamo na podršku Ruske Federacije na svim međunarodnim skupovima kada je reč o statusu južne srpske pokarajine, a pre svega mislim na skori sastanak skupštine Interpola, pa i UNESKO-a”, rekao je Lazanski i dodao da je plan da se do kraja godine otvori Srpski kulturni centar u Moskvi, što je pokazatelj da je kulturna razmena takođe u usponu, kao i vojno-tehnička saradnja.

foto: Printscreen

Prema njegovim rečima, na vanrednim izborima u južnoj srpskoj pokrajini očekuje da pobedi Srpska lista, i osvrnuo se na značaj posete predsednika Vučića samitu Višegradske grupe u Pragu.

“Češki predsednik je prilikom posete Beogradu najavio povlačenje priznanja, ali videćemo da li će to proći u češkom parlamentu i Vladi, jer to nije tako jednostavno pošto je Češka i članica NATO-a i EU. Ali sama vest da se o ovome glasno razmišljaju jeste jedna dobra atmosfera u kojoj se razmatra pitanje statusa južne srpske pokrajine”, objasnio je Lazanski.

Kako je rekao, u Briselu postoji struktura činovnika koja uopšte nije birana direktno.

“I sada će neko od njih da diktira jednoj Mađarskoj ili jednoj Češkoj neke stavove o njihovoj unutrašnjoj politici i njihovih unutrašnjih odnosa i unutrašnje politike. Naravno da se ovo i u Budimpešti i u Pragu doživljava kao atak na suverenitet”, rekao je Lazanski i dodao da Višegradska grupa služi upravo za odbranu od takvih delatnosti.

“Mi se borimo da pitanje članstva Kosova u Interpolu ne dođe na dnevni red, ali ako i dođe, pretpostvljam, sa velikom dozom verovatnoće da neće proći”, rekao je Lazanski.

On se osvrnuo i dodao da nije prvi put da kosovski Albanci gde god mogu uzmu i manevrišu, te i da su oni zajedničku politiku sa Albanijom, i da koriste albanske pasoše i amabasade u državama gde takozvana država Kosovo nije priznata.

“Ne bi me iznenadilo da u Čile pokušaju da uđu sa Albanskim pasošima”, zaključio je Lazanski.

Bonus video:

(Espreso.co.rs


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.