IAKO JE STEKAO USLOV DA GA PREVREMENO OSLOBODE! Hag odbio zahtev GENERALU KRSTIĆU!
Sud, Foto: YouTube prtscr / ATV

OTKRIVAMO

IAKO JE STEKAO USLOV DA GA PREVREMENO OSLOBODE! Hag odbio zahtev GENERALU KRSTIĆU!

Međunarodni sud u Hagu odbio je zahtev generala Vojske Republike Srpske (VRS) Radislava Krstića za prevremeno oslobođanje izdržavanja kazne od 35 godina zatvora na koju je osuđđen zbog podržavanja i pomaganja zločina u Srebrenici

Objavljeno: 11.09.2019. 12:10h
  • 6

Međunarodni sud u Hagu odbio je zahtev generala Vojske Republike Srpske (VRS) Radislava Krstića, za prevremeno oslobođanje izdržavanja kazne od 35 godina zatvora na koju je osuđen zbog podržavanja i pomaganja zločina u Srebrenici.

U danas objavljenoj odluci, Karmel Ađijus (Carmel Agius) predsednik sudskog Mehanizma, pravnog naslednika Haškog tribunala, naglasio je da je uslov za prevremeno oslobadjanje osuđenika to da su izdržali dve trećine kazne.

Dve trećine kazne general Krstić izdržaće tek 28. marta 2022. precizirao je sudija Ađijus, zaključujući da Krstić ne ispunjava uslove za prevremeno oslobađanje.

Krstić je zahtev sudu u Hagu podneo na osnovu zakona u Poljskoj, gde izdržava kaznu, a po kojem je stekao pravo na prevremeno oslobađanje.

Haški sud, međutim, ima primat u odlučivanju, budući da je osudio Krstića.

U britanskom zatvoru, generala Krstića su nožem napali i ranili muslimanski zatvorenici, zbog čega je 2013. prebačen u Poljsku.


(Espreso.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media