OPOZICIJA CMIZDRI KAO DETE KADA MU NE KUPIŠ IGRAČKU! Ružić je imao OŠTRU poruku za učesnike okruglog stola na FPN
Branko Ružić o izborima, Foto: Beta / Marko Rupena

OŠTRO!

OPOZICIJA CMIZDRI KAO DETE KADA MU NE KUPIŠ IGRAČKU! Ružić je imao OŠTRU poruku za učesnike okruglog stola na FPN

Sve je rekao...

Objavljeno: 19.08.2019. 10:01h
  • 10

"Paradoks je da se dijalog vlasti i opozicije vodi vaninstitucionalno, van parlamenta kao mesta gde građani svojim legitimitetom šalju predstavnike da zastupaju njihove interese", smatra ministar državne uprave i lokalne samouprave i visoki funkcioner SPS-a Branko Ružić.

Ružić je u intervjuu za "Blic" rekao da je uzrok tome ponašanje dela opozicije u stilu "razmaženog deteta koje cmizdi kada mu ne kupite igračku".

- Želim, naravno, da verujem da će opozicioni lideri shvatiti da je rešenje jedino u programima i politikama koje proističu iz tih programa, kao i u odgovorima na akutna državna pitanja. Ukoliko su tu u deficitu, neće im pomoći 100 okruglih stolova - navodi Ružić.

On je dodao da se opozicioni lideri "toliko razumeju u dijalog da neki od njih nisu ni znali šta znači model ''Chatam House Rule''", ali je pohvalio inicijativu Milana Antonijevića i domaćinstvo Fakulteta političkih nauka da dođe do serije okruglih stolova između vlasti i dela opozicije na "veoma značajne teme".

Ružić je ocenio da bi bojkot izbora predstavljao samo alibi za već viđeni izborni neuspeh, kao i svojevrsni anticivilizacijski čin koji demonstrira visok stepen samoljublja i neodgovornosti prema građankama i građanima Srbije, nosiocima suvereniteta ove zemlje.


On je naglasio da se u izbornom zakonodavstvu ništa nije promenilo u odnosu na 2008. i 2012. godinu i pozvao deo opozicije da dobro razmisli i ipak izađe na megdan na častan način.

- Vlast se ni u ovoj, a ni u bilo kojoj drugoj demokratski uređenoj državi ne može osvojiti bez izbora. Ako su njihove tvrdnje da je ova vlast toliko loša tačne, ne shvatam šta ih ometa da izađu i pobede - rekao je Ružić.

Bonus video:

(Espreso.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media