LAZANSKI SE POSLE HRVATA, OBRUŠIO NA SAD! Tvrdi da su susedi obučavali OVK, a o Americi ima posebnu PRIČU
Novi ambasador Srbije u Rusiji i vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski, Foto: RTV Pink printscreen

otkrio

LAZANSKI SE POSLE HRVATA, OBRUŠIO NA SAD! Tvrdi da su susedi obučavali OVK, a o Americi ima posebnu PRIČU

Uloga Amerikanaca u Oluji je bila ključna, tvrdi on.

Objavljeno:

Novi ambasador Srbije u Rusiji i vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski gostujući u emisiji Novo jutro na TV Pink rekao je da su Albanci sa Kosova većinom učestvovali u hrvatskim paravojnim i vojnim formacijama tokom rata u Jugoslaviji.

- Hrvati su vratili Albancima tu vrstu usluge tako što su slali svoje oficire kao instruktore OVK na Kosovu. Postoje indicije da je i Krstičević bio jedan od instruktora - navodi Lazanski.

Uloga Amerikanaca u Oluji je bila ključna. Dva F-14 su poletela to jutro sa nosača aviona i bombardovala repetitor Ćićevac iznad Knina i presekli sve radio veze krajiškim Srbima.

Američki penzionisani generali su angažovani i oni su imali legitimno pravo da učestvuju u Oluji, ali je Hrvatska kupujući njih, kupila i njihove veze.

Tuđman je bio okružen trustovima mozgova iz dijaspore i Hrvatske, a Krajina nije imala takvu političku elitu. Takođe, odnos sa Palama i Beogradom nije bio dobar. Tada sam još pisao posle Bljeska da peščani sat curi i da je pitanje vremena kada će napasti Krajinu - kaže Lazanski.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.