ĐINĐIĆ JE RADIO ZA NEMCE, KOŠTUNICA ZA AMERIKANCE, A VUK JE TERORISTA: Eks premijer otkrio koga je sve BIA slušala
Služba ih je sve vreme prisluškivala?, Foto: Printscreen

prisluškivanje

ĐINĐIĆ JE RADIO ZA NEMCE, KOŠTUNICA ZA AMERIKANCE, A VUK JE TERORISTA: Eks premijer otkrio koga je sve BIA slušala

BIA sasvim sigurno prisluškuje političare opozicije

Objavljeno: 12:26h

Lider Nove stranke i nekadašnji premijer Srbije Zoran Živković kaže da je devedesetih godina je celokupna opozicija bila na merama službe.

Ja sam od 1996. bio na merama po nalogu Jovice Stanišića. Mene su nadzirali pod izgovorom ekstremizma i terorizma, kao i Vuka Draškovića. Opravdanje za nadziranje Zorana Đinđića im je bilo da se sumnja da je član nemačke obaveštajne službe, a Koštunicu su sumnjičili da radi za američku službu, navodi Živković.

foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da je predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u kontinuitetu prisluškivan od 1995. godine – nekad i bez ikakvog sudskog naloga – a naročito od 2007. do 2012. godine.

To je rađeno na jedan posebno perfidan način, preko kontrole telefona 12 do 14 osoba sa kojima je komunicirao - dodao je on.

Stefanović je novinarima rekao da su dve od tih osoba pristale da im se objave imena, Goran Vesić i Vladimir Đukanović, dok ostali to nisu želeli, a svi su prisluškivani pod sumnjom da su „ekstremisti“, a da protiv njih svih tih godina nikad nije podignuta nijedna prijava niti optužnica za to.

On je rekao i da je na isti način i u istom periodu prisluškivan i Tomislav Nikolić, preko praćenja 12 osoba koje su bile s njim u kontaktu, a da ni protiv tih lica nikad nije pokrenut nikakav proces niti podignuta krivična prijava. Stefanović nije želeo da imenuje osobe preko kojih su praćeni Vučić i Nikolić, objašnjavajući da bi bio u nezgodnoj situaciji kada bi to uradio, ali da ako sud odobri, onda nema ništa protiv da mediji „imaju uvid u imena“ koje je Bezbednosnoinformativna agencija (BIA) prisluškivala.

– Pojavljuju se i informacije o nekim privatnim centrima koji su posedovali opremu za nadzor komunikacija, rekao je on novinarima posle obilaska trećeg Erbasovog helikoptera H-145M koji je isporučen Helikopterskoj eskadrili MUP. Prema mišljenju Stefanovića, iz svega se vidi jasna namera da se prati Vučićeva komunikacija, kao i da je zanimljivo što su mere BIA, a pre nje Resora Državne bezbednosti produžavane godinama i sud je često to odobravao, a da protiv prisluškivanih nije pronađen nijedan dokaz o „ekstremizmu“.

Komunikacija je praćena samo sa tim ciljem, da bi se Vučić mogao prisluškivati i pratiti njegov rad, konstatovao je on. Stefanović je objasnio da je jedan period prisluškivanja Vučića i Nikolića bio 1995-2000. godine, sledeći 2000-2003, nekad bez ikakvog sudskog naloga, nekad sa njim, a onda je posebno intenzivirano od 2003. do 2012.

BONUS VIDEO:

"LJUDI, UBIĆE SE DETE"! DRAMA NA PALILULI: Dete se šetalo na 7. spratu na ivici ambisa! Plašili se da će skočiti (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.