ĐILAS: Laž je da je moja kompanija učestvovala u kupovini televizijskih emisija pod nezakonitim uslovima
Dragan Đilas, Foto: Vladimir Sporčić

oglasio se

ĐILAS: Laž je da je moja kompanija učestvovala u kupovini televizijskih emisija pod nezakonitim uslovima

Političar negira tvrdnje da je njegova kompanija učestvovala u kupovini televizijskih emisija koje nisu predviđenje zakonom

Objavljeno: 08.07.2019. 16:40h

Dragan Đilas, predsednik Stranke slobodne i pravde (SSP), izjavio je danas da je laž da je njegova kompanija zajedno sa tadašnjim delom rukovodstva RTS-a učestvovala u kupovini različitih televizijskih emisija pod uslovima koji nisu predviđeni zakonom.

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je juče da se zbog postojanja osnova sumnje da se to dogodilo sprovodi velika istraga u okviru policije i tužilaštva.

“Moja kompanija je uvek radila sve u skladu sa zakonu, a ja nisam u njoj od 2005. godine”, rekao je Dragan Đilas i najavio da će tokom ove nedelje na posebnoj konferenciji za novinare govoriti o ovim optužbama i “dokazati da ništa nije tačno”.

Ministar policije i visoki funkcioner SNS Nebojša Stefanović, govoreći o istrazi protiv kompanije Dragana Đilasa i zaposlenih u njoj, juče gostujući na TV Pink nije naveo u okviru kojeg tužilaštva se sprovodi istraga, a po čijem zahtevu bi policija jedino mogla da prikuplja potrebna obaveštenja.

"Ja ću poštovati prezumpciju nevinosti i sačekaćemo da se to završi. Ako se pokaže da su sumnje tačne, to će pokazati da je to velika korupcionaška afera. Pokazaće kako se ispumpavao novac građana Srbije", rekao je Stefanović.

On je informaciju da se sprovodi istraga izneo nakon što su mesecima unazad najviši predstavnici vlasti u javnim nastupima poslovanje firme Dragana Đilasa koristili kao sredstvo političkog obračuna, uz kvalifikacije da je o “lopov” i da je “zgrnuo 500 miliona evra za sebe”.

Stefanović juče nije rekao o kojoj kompaniji Dragana Đilasa je reč. Do 2013. godine u njegovom vlasništvu bila je kompanija Dajrekt medija, a kako su mediji pisali, ta firma raspolagala je reklamnim minutima na javnom servisu.

Inače, u Srbiji je od 2012. godine uvedena tužilačka istraga, što znači da policija postupa po nalozima tužilaštva.

Zanimljivo je da je ministar Stefanović upravo tu činjenicu navodio kada nije želeo da odgovara na pitanja novinara, čak ni onda kada je upravo i rad policije predmet istrage.

 

Bonus video

(Espreso.rs/Agencije/Insajder)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media