NA KOSOVU NEMA VOĆA I POVRĆA, NAJVEĆI JE DEFICIT SA MLEKOM! Ljajić: Nastavićemo da snabdevamo stanovništvo
Rasim Ljajić, Foto: Beta/Milan Obradović

potvrdio

NA KOSOVU NEMA VOĆA I POVRĆA, NAJVEĆI JE DEFICIT SA MLEKOM! Ljajić: Nastavićemo da snabdevamo stanovništvo

Kazao je da je nakon specijalne akcije ROSU sve manje robe iz centralne Srbije išlo na Kosovo i dodao da su zbog uvodjenja taksi "svi gubitnici", a najviše srpska privreda

Objavljeno: 09:12h

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da će Srbija nastaviti na snabdeva stanovništvo na Kosovu, bar sa osnovnim životnim namirnicama.

"Jutros su nam najavili da je najveći deficit sa mlekom. Nema voća i povrća u supremarketima, a i zalihe ostalih namirinica se polako prazne", rekao je Ljajić za RTS.

Kazao je da je nakon specijalne akcije ROSU sve manje robe iz centralne Srbije išlo na Kosovo i dodao da su zbog uvodjenja taksi "svi gubitnici", a najviše srpska privreda.

"Iz Srbije je 228 miliona manje robe isporučeno na Kosovo od 21. novembra do 24 juna. Cena robe na Kosovu su povećane za 5,3 odsto. Osim toga Kosovo je povećalo uvoz za 6,4 odsto, uprkos najavama da će domaći proizvodjači iskoristiti uvodjenje taksi da pojačaju proizvodnju. Jedino ko je verovatno profitirao su šverceri i države u okruženju", rekao je Ljajić.

Ocenio je i da je pitanje taksi postalo unutarpolitičko pitanje na Kosovu i da je jedini "politički dobitnik" premijer Kosova Ramuš Haradinaj koji je te takse uveo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.