NAJOPASNIJI ŠEF MAFIJE NA SVETU POBEGAO IZ ZATVORA: Uzbuna, s njim su otišla JOŠ TROJICA
Roko Morabito, Foto: EPA/Carabinieri police

u bekstvu

NAJOPASNIJI ŠEF MAFIJE NA SVETU POBEGAO IZ ZATVORA: Uzbuna, s njim su otišla JOŠ TROJICA

Trojica muškaraca koji su pobegli s njim, svi su čekali na izručenje ili u Argentinu ili u Brazil zbog različitih zločina

Objavljeno:

Italijanski šef organizovanog kriminala Roko Morabito i još tri zatvorenika pobegli su iz urugvajskog zatvora usred noći, saopštilo je u ponedjeljak ministarstvo unutrašnjih poslova zemlje.

Muškarci su u ponoć uspeli da pobegnu kroz krov i opljačkali obližnjeg farmera tokom bega, navodi se u saopštenju Ministarstva unutarnjih poslova.

Morabito, 52, čekao je izručenje u zatvor u Montevideu kako bi ga vratili u Italiju na međunarodne optužbe za trgovinu drogom.

Italijanski tužioci kažu da je on odigrao veliku ulogu u operacijama trgovine drogom između Južne Amerike i Milana i da je u italijanskim medijima zaradio nadimak "kralj kokaina Milana".

Organizacija kriminalaca organizovanog kriminala, za koju se veruje da je bila ključna figura u gomili Ndrangete iz Кalabrije, bila je u bekstvu iz Italije od 1994. godine.

U 2017. uhapšen je u Montevideu u hotelu nakon što je deset godina živeo pod pseudonimom i koristio brazilski pasoš.

Trojica muškaraca koji su pobegli s njim, svi su čekali na izručenje ili u Argentinu ili u Brazil zbog različitih zločina, uključujući ubistva i krađe, saopštilo je Urugvajsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Identifikovani su kao Leonardo Abel Sinopoli Azcoaga, Matias Sebastian Acosta Gonzalez i Bruno Ezekuiel Diaz.

Bonus video

(Espreso.co.rs/.usatoday.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.