DAČIĆ LJUT KAO RIS: BIH nikad NIJE BILA, niti će biti ISLAMSKA DRŽAVA
Opasno se rasrdio: Ivica Dačić, Foto: Beta

ODREGAOVAO NA ZVIZDIĆA

DAČIĆ LJUT KAO RIS: BIH nikad NIJE BILA, niti će biti ISLAMSKA DRŽAVA

On je ukazao da je po rezultatima popisa iz 1948. godine Srba bilo 44,3 odsto, muslimana 30,7 odsto, a Hrvata 23, 9 odsto

Objavljeno: 19:19h

Nisam rekao da u BIH ne treba da žive muslimani, već da muslimani treba da shvate da je BIH država ravnopravnih naroda, rekao je Ivica Dačić.

Dačić je ovom prilikom odgovorio odlazećem Predsedavajućem Veća ministara Bosne i Hercegovine Denisu Zvizdiću.

Dačić je to rekao u izjavi za Tanjug povodom Zvizdićevog reagovanja u kome je njegovu jučerašnju izjavu na Saboru SNSD-a u Laktašima, da zajednicki interes svih u BIH treba da bude ravnopravnost sva tri naroda i dva entiteta, i da BiH nije, niti će biti muslimanska država, nazvao "šovinisticko-militaristickom".

“Nije moja izjava šovinističko-militaristička, već je šovinističko-militaristička panislamska politika Alije Izetbegovića i njegovog učenika Denisa Zvizdića i SDA”, poručio je Dačić.

Dačić je ukazao da Zvizdić zna, a prećutkuje, da se Alija Izetbegović jos 1970. godine u Islamskoj deklaraciji zalozio za stvaranje islamske države od Maroka do Indonezije.

“Napisao je da je islamsko društvo bez islamske vlasti nedovršeno i nemoćno, da se islamski poredak može ostvariti samo u zemljama u kojima muslimani predstavljaju većinu stanovništva, da nema ni mira ni koegzistencije između islamske vere i neislamskih društvenih i politickih institucija, i, na kraju, da islamski pokret treba i može prići preuzimanju vlasti čim je brojno toliko snažan da može ne samo srušiti postojeću neislamsku, nego i izgraditi islamsku vlast”, naveo je Dačić.

Denis Zvidzdić
Denis Zvidzdić foto: Beta/Slobodan Miljević

On podseća da je zato Izetbegović predsedničkim dekretom od 1. avgusta 1992. godine pozvao mudžahedine iz celog sveta u Sveti rat, Džihad.

“I bilo ih je desetak hiljada, od čega je 1200 ostalo da živi u BIH sa državljanstvom. Među njima su bila i dvojica učesnika napada od 11. septembra 2001. godine u Njujorku. Njihov cilj je bio islamski poredak u BIH, a za to je potrebno čekati da muslimani postanu većina”, naveo je Dačić.

On je ukazao da je po rezultatima popisa iz 1948. godine Srba bilo 44,3 odsto, muslimana 30,7 odsto, a Hrvata 23, 9 odsto.

On je dodao da prema poslednjem popisu, za koji postoje ogromne sumnje u regularnost, iz 2013. godine Bosnjaka ima 50,11 odsto, Srba 30,78 odsto, a Hrvata 15,43 odsto.

“Po islamistima, odnosno po Aliji Izetbegovicu i SDA, stvorili su se uslovi za islamski poredak, što znači promenu Dejtonskog sporazuma i stvaranje unitarne države sa muslimanskom većinom. O tome sam govorio, da to BIH nikad nije bila, niti će biti islamska država”, poručio je Dačić.

Zvizdić je juče u opširnom reagovanju na Dačićevu izjavu na Saboru SNSD rekao da je to "zlonamerna poruka mržnje", i ocenio je kao "sovinističko-militarističku", prenela je Fena.

Bonus video

MALIŠANI U ULOZI SPECIJALACA! Dan policije kakav su sanjali!

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.