STEFANOVIĆ NA MANIFESTACIJI POVODOM DANA MUP: Rad policije doprineo da živimo u bezbednoj državi
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je danas taktičko-tehnički zbor na Kalemegdanu, Foto: MUP

ODRŽAN NIZ MANIFESTACIJA

STEFANOVIĆ NA MANIFESTACIJI POVODOM DANA MUP: Rad policije doprineo da živimo u bezbednoj državi

Ukazao je da su ti rezultati rekordna količina zaplenjene droge, 108.000 predavanja za decu u školama i 2.800 pripadnika policije koji uči decu kako da se odupru nasilju

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je danas taktičko-tehnički zbor na Kalemegdanu, koji su povodom Dana MUP-a i policije organizovali njeni pripadnici za građane Srbije, i izjavio da zahvaljujući radu takvih profesionalaca danas živimo u bezbednoj i stabilnoj državi.

"U radu policije najviše sam ponosan na ljude, jer su oni jedan neponovljiv i jedinstven resurs u zemlji i ponosan sam na sve rezultate koje su postigli", rekao je Stefanović novinarima nakon obilaska štandova svih jedinica MUP-a.

Ukazao je da su ti rezultati rekordna količina zaplenjene droge, 108.000 predavanja za decu u školama i 2.800 pripadnika policije koji uči decu kako da se odupru nasilju, snađu u sajber prostoru, saobraćaju i vandrednim situacijama u slučaju požara i poplava.

1 / 4 Foto: MUP

"Pre dve godine uveli smo u prvom, četvrtom i šestom razredu policijske predavače koji decu na zanimljiv i kreativan način uče kako da se snađu u slučaju požara i poplava. Videli smo da su deca zainteresovana za ta predavanja i to je veliki uspeh s obzirom da do pre pet ili šest godina nismo imali nijedno takvo predavanje", ukazao je ministar.

"Roditelji moraju da budu upućeni šta deca rade na internetu. Naš posao je da sprečimo bilo kakvog predatora da pruži ruke prema našoj deci i drago mi je da smo u proteklom periodu i u tome bili efisani", rekao je Stefanović.

Podvukao je da i nije bilo stradale dece u zonama škola u saobraćaju.

Govoreći o rezultatima, Stefanović je naveo i da je bliska saradnja sa građanima učinila da obaveštajna policija, zahvaljujući većem broju informacija, spreči izvršavanje mnogih krivičnih dela.

"To je dovelo do toga da mi danas imamo više od 11 odsto manji stepen kriminaliteta nego ranije", podvukao je ministar.

Ističe i da nije bilo velikog broja teških i najtežih krivčnih dela, te da je ponosan i na nabavku nove opreme.

1 / 5 Foto: MUP

"Naravno da uvek može bolje i više da se radi. Ja na tome insistiram. Možda nekada ne upućujem dovoljno zahvlanosti policajcima i vatrogascima koji su u prvoj liniji odbrane građana, zato ovaj dan posvećujemo njima", naveo je Stefanović.

Kaže da je danas jedan porodični dan u druženju sa policijom, te da će građani moći da vide kako izgleda oprema MUP-a, obučenost policijskih službenika svih jedinica i kako funkcioniše policija u zajednici.

"Jedan od naših kljucnih zadataka je da policajci budu bliži građanima i da shvate da su policajci tu zbog njih, da brinu o njima, da ih zaštite i da budu uz svoj narod u svakom trenutku", naglasio je Stefanović.

Pozvao je sve građane da tokom dana dođu na Kalemegdan i uživaju u svemu što su pripadnici policije pripremili za njih, a to su penjanje na veštačku stenu, izvođenje različitih vežbi, učenje borilačkih veština, pogledaju vozila i opremu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.