NATO I KFOR SU STVORILI LAŽNU DRŽAVU KOSOVO! Srpski ministar OBRUŠIO se na ZAPADNE ZEMLJE
Vojska Kosova, ilustracija, Foto: Tanjug

SVE JE REKAO!

NATO I KFOR SU STVORILI LAŽNU DRŽAVU KOSOVO! Srpski ministar OBRUŠIO se na ZAPADNE ZEMLJE

Nije želeo da ćuti...

Objavljeno: 11.06.2019. 12:08h
  • 13

Ministar bez portfelja i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović ocenio je da se misija Kfora, posle dve decenije prisustva na Kosovu i Metohiji, pokazala neuspešnom, kao i da je imala za cilj da opravda NATO agresiju na Srbiju i doprinese stvaranju lažne države Kosovo.

Popović je u saopštenju podsetio da su na današnji dan pre dvadeset godina, nakon agresije NATO pakta na Srbiju, snage Kfora ušle na Kosovo, ali da nisu učinile ono što im je povereno mandatom SB UN, odnosno nisu sprovele Rezoluciju 1244, osigurale mir i bezbednost u srpskoj pokrajini i rasformirale sve terorističke snage separatista OVK.

Ministar ocenjuje da je misija Kfor svojim svesnim nečinjenjem i pasivnim posmatranjem užasnih događaja koji su usledili nakon povlačenja srpskih snaga bezbednosti, postala direktan saučesnik i krivac za progon više od dvesta hiljada Srba, za paljenje i rušenje manastira i crkava, za proglašenje nezavisnosti lažne države Kosovo i stvaranja lažne vojske te nakazne tvorevine sastavljene od ubica i terorista.

"Misija KFOR-a, posle dve decenije prisustva u našoj južnoj pokrajini, ne može da bude ocenjena drugačije nego kao neuspešna, jer je u svemu bila pristrasna i na strani separatista u Prištini. Svojim delovanjem protiv interesa Srba i Srbije, misija KFOR-a, koju uglavnom čine zemlje članice NATO pakta, imala je jedino za cilj da opravda NATO agresiju na Srbiju i doprinese stvaranju lažne države Kosovo", ocenio je Popović.

foto: Beta

On kaže i da Srbija posle najnovijih dešavanja na Kosovu, kada je Kfor mirno posmatrao kako kriminalci i separatisti hapse i tuku srpski narod, nema nikakav interes da u bilo kom obliku produbljulje saradnju s NATO paktom, jer je to, dodaje, savez koji na svakom mestu i u svakom trenutku radi protiv interesa srpskog naroda.

Popović ističe i da bi Srbija trebalo da preispita i dosadašnji nivo saradnje sa NATO paktom, jer je očito da nije dala nikakav rezultat.

"Čvrsto opredeljenje za vojnu neutralnost i saradnju sa partnerskim i prijateljskim državama u jačanju vojne moći jedini su garant naše suverenosti i nezavisnosti, kao i bezbednosti Srba na Balkanu", zaključio je Popović.

 

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media