PODELA KOSOVA JE ZOMBI KOJI LUTA ZEMLJOM! Američki PROFESOR otkrio šta je rešenje u RATU Srba i Albanaca
Danijel Server, Foto: Youtube printscreen

SVE JE REKAO

PODELA KOSOVA JE ZOMBI KOJI LUTA ZEMLJOM! Američki PROFESOR otkrio šta je rešenje u RATU Srba i Albanaca

Sada je sve jasno...

Objavljeno:

Profesor vašingtonskog univerziteta Džons Hopkins i ekspert za Balkan Danijel Server izjavio je za Glas Amerike, a na pitanje o mogućoj podeli, zameni teritorija ili promeni granica kao putu rešavanja spora Kosova i Srbije, da "tako nešto opisuje kao zombija".

"U osnovi je mrtvo, ali luta Zemljom u nadi da bi mogao biti oživljen. To je medjutim samo loša ideja, jer Kosovo i Srbija ne mogu da se saglase o onome što zaista želi druga strana. I loša je ideja, jer bi destabilizovalo region Zapadnog Balkana, ali i Gruziju, Moldaviju i Ukrajinu", rekao je on i dodao:

"Prvo pravilo diplomatije je: 'Ne čini loše', tako da mi nije jasno kako razmena teritorija izmedju Srbije i Kosova ne bi učinila ozbiljno zlo. Za mene je to mrtva ideja, ali će uvek biti ljudi koji će pokušavati da je obnove. Činjenica je da bi stekli uslove za članstvo u Evropskoj uniji Kosovo i Srbija treba da prikažu da su sposobni da sve svoje gradjane da tretiraju na isti način. A razmena teritorija je jasna poruka da su nesposobni za to. Kada bih želeo da budem član Evropske unije nastojao bih da izbegnem takvo rešenje. A ne da ga promovišem", ocenio je američki ekspert za Balkan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.