VUČIĆ OTKRIO KAKO IZGLEDA RAT S ALBANCIMA! Kosovo u OVIM granicama je PLEN koji svi ŽELE
Aleksandar Vučić i Hašim Tači, Foto: European Forum Alpbach

ESPRESO.CO.RS OTKRIVA

VUČIĆ OTKRIO KAKO IZGLEDA RAT S ALBANCIMA! Kosovo u OVIM granicama je PLEN koji svi ŽELE

Ova rečenica je najčešća na svim pregovorima

Objavljeno:

Koje su granice Kosova? Pitanje koje već decenijama pokušavaju da reše Srbi i Albanci, ali predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je rečenicu zbog koje se vodi pravi rat u Briselu, a ona glasi: "Kosovo u ovim granicama".

Baš ta rečenica je uvek i u svakom dijalogu Beograda i Prištine oko utvrđivanja konačnog statusa Kosova kamen spoticanja dve strane.

Predsednik Srbije u izjavi za RTS otkrio je kako zaista izgleda okršaj Albanaca i Srba u Briselu.

- Naš stav je jasan, nepromenjen, rekao bih apsolutno racionalan, civilizacijiski razuman – dakle, ljudi ukinite takse, idemo u dijalog da pokušamo da postignemo kompromis. Ali da postignemo kompromis tako što ćete vi da kažete, ‘Kosovo je u ovim granicama’, pa nema problema. ‘Kosovo je u ovim granicama’, ponovim i ja tu istu rečenicu i šta ćemo onda?! Pošto vi smatrate u ovim granicama, to je da je Kosovo nezavisno, a ja smatram u ovim granicama da je Kosovo samo deo Republike Srbije. I šta ćemo onda?!

Granice Kosova i različito viđenje svih je i kamen spoticanja.

Šef srpske diplomatije izjavio je da se može smatrati da je broj zemalja koje su priznali tzv Republiku Kosovo pao ispod 100.

- Veoma je teško utvrditi koliko je zemalja zaista priznalo Kosovo. To ni Šerlok Holms ne može da utvrdi. Kod određeneg broja zemalja ne postoje nikakve odluke. Razgovarao sam s ministrom iz Omana, rekao sam mu da su priznali Kosovo, a on je rekao da nisu, skoro da se svađao sa mnom o tome. Na spisku Prištine su i Nigerija i Uganda, što nije tačno. Spisak od 116 zemalja zaboravite, ono što je sigurno, a obratili smo se zemljama koje to nisu precizno rekle, da nam saopšte svoj stav - podvukao je Dačić.

Upravo ovih 100 zemlaja prihvata priču Albanaca kada kažu "Kosovo u ovim granicama".

Dok ostatak sveta prihvata srpsku verziju priče "Kosovo u ovim granicama".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.