ZAPOSLIO SAM CELU FAMILIJU, PA ŠTA?! Jutka JAVNO progovorio o svojim MULJANJIMA
Milutin Jeličić Jutka, Foto: Printscreen / Twiter

KONAČNO PRIZNAO

ZAPOSLIO SAM CELU FAMILIJU, PA ŠTA?! Jutka JAVNO progovorio o svojim MULJANJIMA

Jeličić je pristao da da intervju

Objavljeno:

Milutin Jeličić Jutka, donedavno predsednik opštine Brus, u razgovoru za Kurir priznaje da je zaposlio gotovo celu familiju, ali da je to tako ispalo „jer je njemu ceo Brus familija“.

Posle višemesečnog ignorisanja poziva i poruka Kurira, Jeličić je pristao da da intervju. On govori o zemljištu na Kopaoniku, koje je mimo svih procedura dao svom kumu Milanu Sinđeliću, o dugovanjima lokalne kafane prema opštini, a koju je u zakup uzeo njegov drugi kum, o otpisu dugova lokalnog JKP na čijem je čelu njegov bratanac, njegovoj firmi...

Opština, dok ste je vi vodili, dozvolila je vašem kumu Stojanu Jeličiću da dug prema opštini prebije sa potraživanjima koja ima prema FK Kopaonik. Nije li to kršenje zakona?

- To nisam odlučio ja, već opštinsko veće i Skupština opštine. Ja jesam bio u tom opštinskom veću, ali o tome se glasa, a ja nisam glasao. Ne mogu ja da utičem na bilo koga. Taj FK je bio opštinski do 2015, posle je postao udruženje građana.

foto: Print Screen Youtube

Vaš bivši zamenik Aranđel Stojković kaže da vam je u startu sugerisano da je to kršenje zakona. Kažu da vi utičete na ostale članove veća pošto ste nekom zaposlili ženu, nekom rođaka...

- Ima javni pravobranilac i on treba da uloži žalbu na to. Pa kad je kršenje zakona, što su glasali? Znači, ja da kažem da skoče u bunar, oni bi skočili... Mogu da utičem i da kažem, a neko može da prihvati moj predlog ili ne mora. Nikad nisam ucenjivao. Vi sad da me pitate: „Možete li da pitate tog direktora da mi zaposli Peru ili Žiku“, normalno, ja kažem: „E, zamolili ste me, ako ima mesta, ubacite i zaposlite po zakonskoj proceduri.“ Nekog može, nekog ne.

Znači, vi ste sugerisali članovima veća da ta odluka prođe?

- Ja sam sugerisao članovima veća da sve što rade bude po zakonu. Nisam rekao ni za, ni protiv.

Ipak, to je vaš kum, možda ih je bilo strah da kažu drugačije.

- Vidite, on nije moj kum, on je mene okumio, imam tridesetak kumova, ali, verujte mi, ta kafana mu je izdata kada ja nisam bio predsednik opštine. Ja sam nasledio neke obaveze, normalno, i onda sam gledao da se taj dug nekako ispegla.

foto: Espreso

Kad smo kod kumova, odlukom Skupštine opštine je vaš drugi kum Milan Sinđelić dobio u zakup opštinski plac na Kopaoniku sa dozvolom za podizanje montažnog objekta.

- Nije on dobio, nego to Aranđel Stojković laže. Ja nisam potpisao nijedan papir, nijedan plac za kuma. Ovlašćenje je imao i Aranđel, ako je on nešto muvao mimo toga, ja ne mogu da odgovaram. Za to će da dobije krivičnu prijavu.

Stojković kaže da je podneo za taj slučaj krivičnu prijavu protiv vas.

- Zvao sam kuma Sinđelića i rekao sam: „Šta to muvate ti i Aranđel?“ On mi je rekao: „Hoće Aranđel da me namesti, tražio je neku lokaciju gore na Kopaoniku, pa ja da pokrijem, da ide preko mene.“ On mi se zakleo u decu da s tim nema veze. On nema nikakav papir što se tiče privremenog objekta na Kopaoniku.

Ali lično je Milan Sinđelić tražio od drugih nadležnih institucija dozvole za kafanu na Kopaoniku, i to pre nego što mu je opština dodelila plac.

- To ne znam, meni to nije rekao. Znam da su oni muvali gore po Kopaoniku, tako mi je on rekao. Ovde, u opštini, nema ništa, na njega se ništa ne vodi.

foto: Printscreen

A to što ste zaposlili širu familiju, što svi primaju platu iz budžeta...

- Zaposlio sam preko 800 ljudi, zapošljavao sam redom, ko je tu iz moje familije, ne znam. Zaposlio sam sve građane naše opštine koji su ispunjavali uslove. Nisam gledao da li mi je familija ili nije. A i meni su skoro svi familija. Idite iz ustanove u ustanovu i pitajte: „Ej, ko te zaposlio?“ Pa normalno da će da kažu: „Jutka, predsednik, ne znam kako me tačno zovu.“ Znam da je to oko 800 ljudi, jer sam baš nešto gledao, izanalizirao, od opštinske uprave, Doma kulture, četiri osnovne škole, jedne srednje, Doma zdravlja...

Firma JKP „Rasina Brus“, na čijem je čelu vaš bratanac Ivan Jeličić, oprostila je vašoj firmi dug za vodu.

- Tu firmu sam pre 15 godina predao direktoru, i vlasnička i ova ovlašćenja. Taj direktor je tražio otpis duga. Firma je izgorela u požaru 2012, onda se javio neki kvar na vodomeru, znate ono kad vazduh ide kroz vodomer, a nema vode, kažu da se pokvario taj vodomer i mesec dana je pokazivao da se voda nenormalno troši, a nije. Veliki je račun bio zbog greške u satu.

foto: Beta / Emil Vas

Priznao i šurovanje sa opozicijom

IŠAO SAM KOD VUKA JEREMIĆA NA TRIBINE Išli ste na tribinu Vuka Jeremića u kampanji za predsedničke izbore.

- Jesam, išao sam samo jednom. Išao sam da vidim šta nudi, ja sam tad bio udruženje građana, mogao sam da idem gde hoću. Video sam da nema nikakav program, onda sam rekao da ja to ne mogu da podržim. I kada su bili izbori, podržao sam Aleksandra Vučića.

Bonus video

HAPŠENJE U LESKOVCU: Ovako je policija uhvatila JAVNOG IZVRŠITELJA!

(Espreso.co.rs/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.