DANIELA JE POKUŠALA DA UPIŠE BEBU U VRTIĆ, ALI JOJ NISU DOZVOLILI! Iza svega stoji ozloglašeni Jutka?!
Daniela Vukajlović, Foto: Espreso.rs

JUTKA I DALJE TERORIŠE

DANIELA JE POKUŠALA DA UPIŠE BEBU U VRTIĆ, ALI JOJ NISU DOZVOLILI! Iza svega stoji ozloglašeni Jutka?!

Tokom januara, pred kraj Danielinog porodiljskog bolovanja, njen suprug Nebojša je otišao u vrtić u Brusu da upiše dete kako bi ona mogla da se vrati na posao...

Objavljeno: 23.04.2019. 21:15h
  • 92

Daniela Vukajlović, jedna od žrtava Milutina Jeličića Jutke, morala je da da otkaz, uprkos lošoj materijalnoj situaciji, pošto nije mogla da upiše bebu u vrtić. Vukajlovići su uvereni da iza svega stoji Jutka, piše Blic.

Tokom januara, pred kraj Danielinog porodiljskog bolovanja, njen suprug Nebojša je otišao u vrtić u Brusu da upiše dete kako bi ona mogla da se vrati na posao. Podneo je zahtev i sva dokumenta neophodna da bi dete bilo primljeno, ali su mu u Službi za prijem rekli da su male šanse i da će dete biti primljeno možda tek u aprilu.

- Službenica mi je rekla da će u aprilu biti mesta i da se ako mi se žuri, obratim direktoru Vladimiru Jevtiću. Otišao sam kod direktora, ali sam tamo prošao još gore. Rekao je "možda u septembru" - kaže Nebojša Vukajlović. 

Kada je izneo Jevtiću situaciju i rekao da nema ko da čuva dete pošto on mora da traži posao, a žena da se vrati na svoj, on mu je rekao: "Šta ja da ti radim?!"

Posle toga, pokušavala je i Danijela, a kada nije uspela, odneli su zahtev u vrtić da im se izda odbijenica sa razlozima zbog kojih su odbili da upišu dete. I to su odbili.

- Drugi put sam otišao kod direktora, tada mi je pravnica rekla da to nije po proceduri. Nisu popuštali iako sam im rekao da u njihovom pravilniku piše da dete mora da bude primljeno ukoliko majci preti otkaz. Onda sam pitao da li su politika i Jutka iza svega, ali mi je direktor Jevtić rekao da on nema veze s politikom - navodi Vukajlović.

 

Da nije govorio istinu, videlo se i po tome što su zaposlene žene u vrtiću listom došle na nedavni miting podrške koji je Jeličić sam za sebe organizovao. I to nije jedini dokaz.

- Kada su članovi SNS-a iz Brusa krenuli u Beograd na veliki miting vlasti, Jeličić je išao autobusom s njima, a fotografije su objavili na svojoj Fejsbuk stranici. Na fotografijama se vidi i direktor Jevtić, ali i još nekoliko vaspitačica - kaže Daniela Vukajlović.

Inače, po rečima ovog bračnog para, u vrtiću je većina vaspitačica zaposleno preko veze, bez konkursa, a među njima ima i Jeličićevih rođaka koje nose isto prezime, što je lako dokazati.

Daniela nije imala kud, morala je da napusti posao i porodica Vukajlović sada praktično živi od socijalne pomoći.

 

Međutim, ni tu nije kraj mukama. Kako je "Blic" već pisao, socijalnu pomoć odobrila je Jeličićeva žena koja je zaposlena kao socijalni radnik i sada preti da će je povući.

- Bila je kod nas u kući pred nedavno suđenje na kojem je Daniela trebalo da bude svedok Marije Lukić. Najavila nam je da bi socijalna pomoć mogla da bude ukinuta pošto sam ja radno sposoban. Bio je to vid pritiska da bi Danielu pokolebali i da bi promenila iskaz pred sudom. Jako su se iznenadili kada su videli da smo ipak došli - kaže Danielin suprug.

Obavestila nas je da će pomoć biti obustavljena u maju i praktično posle toga ostajemo bez ikakvih primanja, biće nam ugrožena egzistencija.

- Ako nam ukine pomoć, može da dođe i kaže: "Nemate primanja, moramo da vam uzmemo decu." Strahujem da je to deo Jutkinog jezivog plana jer je već pokazao da ne preza ni od čega - zaključuje Vukajlović.

Tek nedavno progovorila javno

Daniela Vukajlović poslednja je koja je odlučila da progovori javno. Do tada se uzdala u institucije, ali kada je shvatila da trpi veće maltretiranje od žena koje su govorile javno, ispričala je za "Blic" jezivo iskustvo kroz koje je prošla. Obratila se Jeličiću za pomoć oko zaposlenja supruga, pošto se u Brusu "za sve pita Jutka", ali je onda usledio niz lascivnih poruka tadašnjeg predsednika opštine. Jednom prilikom je pokušao i fizički da je napadne, a zbog svega i porodica joj se raspala. Zanimljivo je da u Danielinom slučaju tužilaštvo nije podiglo optužnicu zbog navodne zastarelosti, iako iživljavanje zbog tog slučaja trpi i danas.

BONUS VIDEO:

UPADAJU U BOLESNIČKE SOBE I KRADU! Nevaljalci otkrili da se ovde najlakše drpiše! (VIDEO)

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media