VUČIĆ: VRLO DOBRO! VOJNICI: SLUŽIMO SRBIJI! Ove reči ORE SE BALKANOM. Vojska pokazala je kako se brani država
Vojska Srbije, vojna parada.., Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

DAN POBEDE!

VUČIĆ: VRLO DOBRO! VOJNICI: SLUŽIMO SRBIJI! Ove reči ORE SE BALKANOM. Vojska pokazala je kako se brani država

Danas Srbija vojnom paradom obeležila je Dan pobede...

Objavljeno: 12:56h

Povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu održana je vojno-policijska parada "Odbrana slobode", a paradi će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i državni vrh Srbije.

Na paradi je učestvovalo više od 4.000 vojnika i policajaca, a predstavljena je i tehnika i naoružanje Vojske Srbije.

Uz učešće oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova, u Nišu će građani danas moći da vide i borbena vozila pešadije, tenkove, borbena vozila "hamer", artljerijske sisteme "oganj", borbena vozila "lazar", artiljerijska oruđa "nora", PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila i savremeno naoružanje i opremu po projektima "1500" i "1500+"...

Ovde pogledajte paradu:

12:36 - "Oficiri, podoficiri, vojnici i pripadnici MUP-a, vaš trud, vašu uvežbanost, vašu ljubav prema Srbiji, ocenjujem sa vrlo dobro." - rekao je predsednik Vučić danas u Nišu na prikazu sposobnosti VS i MUP povodom Dana pobede.

12:34 - GARDA VOJSKE SRBIJE IZVELA SVOJ PLES SMRTI! Od ovog EGZERCIRA strepe svi na Balkanu (VIDEO)

12 25 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se svim okupljenima i zahvalio na svemu prikazanom, na karaju ih je pozdravio uz poklič: "Vrlo dobro!"

Dobio je odgovor: "Služimo SrbijI!"

Parada je završena.

12:21 - Srpska vojska prestavila se u najboljem svetlu, a prikazali su i najsavremenija naoružanja, pogledajte i koja:

1 / 7 Foto: FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/

12:15 Gardsisti Vojske Srbije imali su svoj peroformans od kog zastaje dah.

foto: Prentscren

12:13 - Srpski migovi nadleteli su Niš.

foto: Prentscren

12.05 - Nastupa podešelon oklopnih borbenih vozila policije.

12:02 - Podešalon savremenih artiljerijskih oruđa u svom sastavu ima "šumadiju", "noru b52" i "alas". Predstavljen i podešelon MUP-ovih borbenih vozila LAZAR 3. Podešalon 250. raketne brigade predstavio se sistemom "neva" kojim su 199. godine oboreni avioni F-117 i F-16. Tu je i sistem "kub".

12:00 - Avioni "Lasta", "Orao" i "Super galeb" nadleteli su Niš.

foto: Prentscren

11:58 - Motorizovani ešalon počeo nastupom podešalona motocikala i kvadova kao i podešalona borbenih vozila MUP-a. Porrd publike u Nišu prošli su "hameri" i modernizovana okopna vozila Vojske Srbije, topovi.

11:54 - Nalet grupe helikoptera M8 i M17 i "gazela".

11:44 - Pogledajte kako su vojnu paradu videli fotografi. Uživajte:

1 / 6 Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

11:41 - Ulicama marširaju Policijska brigada, i SAJ, a nadleću ih helikopterske jedinice.

foto: Prentscren
foto: Prentscren

11:39 - Paradu su nadleteli i helikopteri svi čekaju Đavolje kočije

11.28 - Nastupa podešelon Žandarmerije.

foto: Prentscren

11:26 - Ulicama Niša marširali su i veterani koji su branili Srbiju u svim ratovima, kao i ešalon policije, a nošene su i ratne zastave iz svih ratova.

1 / 7 Foto: Prentscren

11:15 - Parada je počela desantom padobranaca Vojske Srbije, tačnije pripadnika 63. Padobranske brigade.

foto: Prentscren

11:14 - Brigadni general Vladeta Baldić raportirao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je dao dozvolu da počne parada.

foto: Prentscren

11:00 - Predsednik Aleksandar Vučić poklonio se zastavi, intonirana je himna Bože pravde i Vojna parada je počela:

1 / 4 Foto: Prentscren

10:50 - Građani aplauzom pozdravili dolazak predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika. Pogledajte kako je to bilo:

10:43 - Sastanak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Međunarodnog komiteta Saveta Ruske Federacije Konstantina Kosačova. Sastanku je prisustvovao i ruski ambasador Aleksandar Čepurin.

foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

10:41 - Tribine su sve punije. Pristigli ministri, predstavnici vojske, policije, crkve i poslanici

10:25 - SRPSKA VOJSKA IMA NAJMOĆNIJE NAORUŽANJE! Vučić OTKRIO čime sve Srbija raspolaže

10:07 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se i na Instagramu, gde je podelio slike sa sastanka sa vojnim i policijskim vrhom.

9:58 - RUSKI UBICA POSTAJE SRPSKO NAJJAČE ORUŽJE! Od njega se svi PLAŠE, a biće ZVEZDA PARADE u Nišu (VIDEO)

1 / 4 Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

9:48 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa vojnim vrhom obratio se javnosti i citirao reči Josipa Broza Tita:

- Broz je u jednoj rečenici bio upravu. Živimo i radimo kao da će biti 1.000 godina mira, a spremamo se kao da će sutra biti rat - rekao je Vučić i istakao da je stanje u vojsci nikad bolje.

9:43 - Pratite uživo obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon sastanka sa generalima Vojske Srbije:

9:40 - pogledajte slike sa sastanka Vučića i vojnog vrha:

1 / 3 Foto: FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

9:32 - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Milan Mojsilović, izjavio je danas da će na paradi u Nišu srpska vojska i Ministarstvo odbrane pokazati odlučnost i sposobnost da ispune svoju funkciju prema državi i narodu.

Mojsilović je u izjavi za RTS pojasnio da je specifičnost današnje parade u Nišu što će u 27 pešadijskih ešalona biti spojeni iskustvo i mladost.

"Prvi put će veterani iz Vojske Jugoslavije i Vojske Srbije biti u stroju s mladima. Šaljemo poruku da oni imaju mesta, mi između sebe kažemo da moramo da brinemo o ljudima", rekao je načelnik Generalštaba.

foto: Beta/Miloš Miškov

Biće prikazana, naveo je, celokupna paleta motorizovanih sredstava koji su ušli u upotrebu Vojske Srbije - putnička, terenska vozila.

Biće prikazana i teška vozila, uključujući "lazar tri", haubice 152, topovi 130, rekao je Mojsilović i dodao da će biti prikazana balistička oprema, koja je, kako je istakao, domaće proizvodnje.

"Kad to spojite u projekat 1500 i 1500+, dobijate da su snage opremljene da vode borbu u složenim uslovima, danju i noću. To neće moći da se vidi u punom profilu", napominje general Mojsilović.

Načelnik Generalštaba istakao je da je stanje bezbednosti nepromenjeno, odnosno i dalje nepredvidivo, pre svega zbog Kosova i Metohije.

"Nedostatak dijaloga na političkom nivou ostavlja prostor da se situacija promeni, da iz stabilne pređe u nestabilnu. Voleo bih da svi igrači na terenu budu opredeljeni ka miru i stabilnosti kao mi", rekao je Mojsilović.

Prema njegovim rečima, evidentna je učestalost pojedinačnih incidenata na Kosovu i Metohije.

"To je ono što me brine", dodao je načelnik Generalštaba VS.

foto: Nemanja Nikolić

09:00 - Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Nišu, uoči održavanja vojno-policijske parade "Odbrana slobode", s komandantima jedinica Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i resornim ministrima.

Sastanku u Komandi Kopnene vojske, koji je počeo oko 9.00, prisustvuju ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

foto: Nemanja Nikolić

Predsednik Srbije prethodno će se u Nišu sastati i s predsednikom Međunarodnog komiteta Saveta Ruske Federacije Konstantinom Kosačovim, a zatim će razgovarati i s ministrom odbrane Grčke Evangelosom Apostolakisom.

U 11 sati, predsednik Vučić će prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova "Odbrana slobode".

Vučić će se, tokom posete Nišu, sastati i s predsednikom Međunarodnog komiteta Saveta Ruske Federacije Konstantinom Kosačovim, a razgovaraće i s ministrom odbrane Grčke Evangelosom Apostolakisom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.