ZEMLJA SE TRESE, NIŠ JE BLOKIRAN, GRME MIGOVI I NEVE! Ovo je MOĆNO ORUŽJE zbog koga će srpska vojska biti NAJJAČA
Vojna parad u Nišu, Foto: mod.gov.rs

DAN POBEDE

ZEMLJA SE TRESE, NIŠ JE BLOKIRAN, GRME MIGOVI I NEVE! Ovo je MOĆNO ORUŽJE zbog koga će srpska vojska biti NAJJAČA

Srpski specijalci naoružani su do zuba

Objavljeno:

Srbija će velikom vojnom paradom u Nišu obeležiti Dan pobede u Drugom svetskom ratu, a niškim ulicama prodefilovaće preko 4.000 vojnika, 300 borbenih i neborbenih vozila, a u vazduhu će biti 40 aviona!

Kako saznajemo, Niš će 10. maja na dan parade, koja se održava po naređenju predsednika republike Aleksandra Vučića okupirati vojnici, tenkovi i nadletati ga avioni.

Kako su najavili iz Ministarstva odbrane, Nišom će defilovati više od 4.000 vojnika, 300 borbenih i neborbenih vozila, a u vazduhu će biti 40 aviona.

Program vojne parade "Odbrana slobode" počinje u 11 sati, a deo Niša je već nekoliko dana blokiran.

Tada je najavljeno da će svoju sposobnost prikazati vojska i policija. Povod je Dan pobede, a slogan manifestacije "Da se ne zaboravi".

Najavljen je svečani defile pešadijskog i motorizovanog ešelona, kao i nalet vazduhoplovnog ešelona i padobranski desant.

Planirano je učešće više od 4.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova - dodaju iz Ministarstva odbrane.

foto: mod.gov.rs

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je najavio da će u Nišu prvi put marširati i veterani i kadeti.

U Nišu se sve uveliko sprema za ovu paradu, a osim posečenih bandera i rušenja pešačkih ostrva na Bulevaru Nikole Tesle, zbog vojne parade je izmenjen režim gradskog prevoza u tom delu grada i nekim bulevarima ne može da se prolazi.

Kako je najavljeno poslastica parade je iznenađenje koje dolazi iz Rusije, a namenjeno je Vojsci Srbije.

1 / 6 Foto: mod.gov.rs

Miroslav Lazanski nagovestio je u svojoj emisiji da bi to moglo da bude prilika za promovisanje novog naoružanja srpske vojske, a reč je o raketnom sistemu "Pancir!"

Građani će moći da vide i ponos srpske vojne industrije "Lazar", "Miloš", rakete "Neva", srpske migove i defile specijalnih jedinica vojske i policije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.