EVROPSKA UNIJA SE RASPADA ZBOG KOSOVA? Mogerinijeva ZARATILA sa Merkelovom i Makronom, sve gori u BRISELU
Angela Merkel, Federika Mogerini, Emanuel Makron, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, Foto: EPA/Filip Singer, Beta/Christos Dogas

ŠTA JE SAD OVO?

EVROPSKA UNIJA SE RASPADA ZBOG KOSOVA? Mogerinijeva ZARATILA sa Merkelovom i Makronom, sve gori u BRISELU

Ovo niko nije očekivao...

Objavljeno:

Federika Mogerini ostaje jedini posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, izjavila je portparolka šefice evropske diplomatije Maja Kocijančič.

Kocijančičeva je to rekla za "Novosti", povodom najava da bi u ceo proces mogle da se aktivno uključe Nemačka (Angela Merkel) i posebno Francuska (Emanuel Makron). Ona kaže da se pozdravlja svaki angažman u podršci dijalogu koji olakšava EU, uključujući i mogući novi sastanak i naglašava da Mogerini obavlja svoju misiju.

"Naši kontakti se nastavljaju. Na primer, visoka predstavnica će učestvovati na sastanku lidera u okviru procesa Brdo-Brioni u Tirani 8. i 9. maja. Ona je spremna da ponovo sazove dijalog. Tako]e je jasno da kosovska vlada treba da ukine tarife kako bi omogućila brzo obnavljanje dijaloga", kazala je Kocijančičeva.

Osvrnuvši se na održani samit u Berlinu, Kocijančičeva ističe da je ovaj skup pružio priliku za neformalnu razmenu mišljenja koja je bila otvorena i iskrena.

"Sastanak je takodje dao važan signal za angažman dveju država članica, Nemačke i Francuske, zajedno sa drugma, da i dalje, i sa više posvećenosti, podržavaju dijalog izme]u Beograda i Prištine", navela je ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.