ALEKSIĆU, CIRKUZANTE UZEO SI OD DRŽAVE 15.000 EVRA! Nedimović odbrusio Jeremićevom pulenu!
Miroslav Aleksić i Branislav Nedimović, Foto: Printscreen / Youtube

kokošinjac

ALEKSIĆU, CIRKUZANTE UZEO SI OD DRŽAVE 15.000 EVRA! Nedimović odbrusio Jeremićevom pulenu!

Aleksić je u pisanoj izjavi ocenio da je "sramota da država, čiji se funkcioneri neprekidno hvale punom kasom i ekonomskim rastom, nije u stanju da strelcima na protivgradnim stanicama isplati nadoknadu veću od 4.000 dinara mesečno i da kupi dovoljan broj protivgradnih raketa"

Objavljeno:

Prvi potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić pozvao je danas ministra poljoprivrede Srbije Branislava Nedimovića da hitno predstavi plan nadoknade štete od grada koju su pretrpeli poljoprivrednici ili da podnese ostavku, ocenjujući da tokom mandata "nije učinio ništa da podigne efikasnost odbrane od te elementarne nepogode".

Aleksić je u pisanoj izjavi ocenio da je "sramota da država, čiji se funkcioneri neprekidno hvale punom kasom i ekonomskim rastom, nije u stanju da strelcima na protivgradnim stanicama isplati nadoknadu veću od 4.000 dinara mesečno i da kupi dovoljan broj protivgradnih raketa".

Nedimović se nadovezao na Aleksićevu izjavu i objasnio da Vlada uvodi sistem automatske protivgradne zaštite, kao i da je na mnogo načina doprinela razvijanju poljoprivrede.

"Jedini cirkusant u ovom filmu si ti koji si i rodjenu stranku prodao, a da ti pri tome teško da uzmeš 15000 evra subvencije za traktor od države i od ove iste Vlade. Tad ti nista nije smetalo...ali da se vratim na tvoje reči! Za " tvoje" i vlasti " tvojih" nije ni bila tema protivgradna odbrana, a kamoli da radite nesto. Za razliku od Vas, ova Vlada uvodi sistem automatske protivgradne zaštite, pokrila je novih 49.000 hektara zemljišta sistemima za navodnjavanje, ponovo je ozivela IMT fabriku za proizvodnju traktora, uvećala je agrarni budžet kao niko do sad. Sad kao kibicer dobacuješ se saopštenjima, a ja te cekah na skupstinskoj raspravi vec nekoliko puta, ali tebe kao i obicno NEMA. Imaš valjda pametnija posla nego da u najvišem državnom telu vodiš diskusiju o poljoprivredi. Ja cu do tada da radim svoj posao za koji me postaviše, a ti nastavi da obleces skupštinsku blagajnu, iako ne dolazis! Nadam se skorom vidjenju u Parlamentu, pa da ti odgovorim na svako pitanje!"

Podsetimo, Aleksić je pre toga optužio vlast da je "uništila srpsku poljoprivredu nedovoljnim ulaganjima u tu oblast, kašnjenjem subvencija i više od godinu dana i neefikasnom odbranom od elementarnih nepogoda". "Nedimović je prošle godine slagao poljoprivrednike da će im biti nadoknadjena šteta od prošlogodišnjeg grada i ta cirkuzantska politika mora hitno da prestane. Pozivam Nedimovića da, umesto što konstatuje da je grad naneo ogromnu štetu u Vojvodini, Topoli, Trsteniku, Ubu i Leskovcu, po hitnom postupku smeni sve odgovorne i da lično preuzme odgovornost, jer nije obezbedio efikasnu odbranu od te elementarne nepogode", naveo je Aleksić a prenela Narodna stranka. "Prošla godina je bila katastrofalna zbog niskih otkupnih cena poljoprivrednih proizvoda, a država, povrh toga, i dalje nije u stanju da spreči reeksport poljoprivrednih proizvoda iz EU, koji se u Rusiji prodaju kao srpska roba. Umesto da se u Rusiji prodaje srpska roba, u Srbiji se prepakuje roba iz EU i dalje izvozi u Rusiju, čime zaradjuju špekulanti bliski vlastima", naveo je Aleksić.

BONUS VIDEO:

OVAKO PARKIRAJU AUTOMOBILE U ARGENTINI! Nagradno pitanje glasi- kako im to polazi za rukom? (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.