HARADINAJ BRUTALNO NAPAO MOGERINIJEVU! Njegove reči ODJEKUJU Evropskom unijom
Ramuš Haradinaj i Federika Mogerini, Foto: Printscreen

POKAZAO PRAVO LICE

HARADINAJ BRUTALNO NAPAO MOGERINIJEVU! Njegove reči ODJEKUJU Evropskom unijom

Šta je sad ovo?

Objavljeno:

Na samitu u Berlinu sahranjena je ideja o korekciji granica između Kosova i Srbije, zaključio je kosovski premijer Ramuš Haradinaj. U intervjuu za T7, kaže da od 29. aprila dijalog koji vodi Mogerini više ne postoji, već da su upravljanje njim preuzele Nemačka i Francuska. Sa njim se ne slažu srpski i evropski zvaničnici.

Kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, u prošlosti je često optuživao visoku predstavnicu EU, Federiku Mogerini, koja posreduje u dijalogu između Beograda i Prištine da zajedno sa Tačijem i Vučićem, mimo briselskog dijaloga, „pregovara o razgraničenju“. Međutim, nakon završenog samita u Berlinu, kaže da su razgovori o granicama završeni, kao i da je promenjen format dijaloga.

„Mislim da je sastanak u Berlinu zaustavio dalje skretanje dijaloga, ili odlazak u pogrešnom pravcu procesa u regionu, posebno odnosa Kosovo-Srbija. To je zato što više nema razgovora o granicama i teritorijama. Juče je jasno viđeno da dijalog koji je vodila Mogerini ne postoji kao takav“, navodi Haradinaj, dodajući da se sada prešlo na „novi format dijaloga“.

„Sada je dvojac – Berlin i Paris preuzeo ulogu koju je imala EU“, smatra kosovski premijer, ukazavši da se prešlo na razgovore o tome kako da se dođe do međusobnog priznanja.

Međutim, izgleda da, kada je reč o promeni formata Briselskog dijaloga, Haradinaj „usamljeno“ stoji pri uverenju da su ulogu posrednika preuzele Nemačka i Francuska.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.