RAMA, HARADINAJ I TAČI SU PRED MERKELOVOM I MAKRONOM BRUTALNO VREĐALI SRBIJU! Ovo su ZAHTEVI Albanaca i jezivi su
Edi Rama i Ramuš Haradinaj jedan do drugog, Foto: Prentscren

OTKRIVAMO!

RAMA, HARADINAJ I TAČI SU PRED MERKELOVOM I MAKRONOM BRUTALNO VREĐALI SRBIJU! Ovo su ZAHTEVI Albanaca i jezivi su

Prešli su sve granice...

Objavljeno:

U Berlinu je održan sastanak sa liderima zapadnobalkanske šestorke, ali i Hrvatske i Slovenije, kom je prisustvovala i visoka predstavnica EU koji su organizovali Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron.

Albanci su iskoristili ovaj sastanak da još jednom brutalno optuže Srbe za silovanja, zločine, ali i opstrukciju dijaloga. Da, dobro ste pročitali.

Kako saznaje naš portal iz diplomatskih izvora iza zatvorenih vrata ovog sastanka odvijao se pravi mali rat.

Albanci, predvođeni Edi Ramom od kog se nije odvajao Ramuš Haradinaj koristili su svaku priliku da pred Merkelovom i Makronom najgore ocrne Srbe.

- Uključivanje SAD u pregovore, odobravanje vizne liberalizacije Kosovu i priznanje Kosova od strane Srbije i Bosne i Hercegovine, recept su za trajno pomirenje, rekli su Haši Tači i Ramuš Haradinaj - otkriva naš izvor.

Tokom sastanka iza zatvorenih vrata, Tači je optužio Srbiju da uslovljava dijalog ukidanjem taksi, on je mišljenja da je takav potez „neprihvatljiva i suprotne glavnim principima poserdnika dijaloga“, pored Srbije, blokadu u dijalogu predstavljaju i zemlje Kvinte koje „nisu jedinstvene u naporima za postizanje sveobuhvatnog sporazuma“.

foto: Kurir

„Ne možemo da postignemo sporazum ako države nisu ujedinjene i ne govore jednim glasom“, ocenio je.

"Rešenje nije ni model dve Nemačke ili duplog suvereniteta, dok je Kosovo spremno za postizanje sveobuhvatnog sporazuma", zaključio je Tači.

- Takođe su iskoristili priliku da još jednom plasiraju "na mala vrata" lažnu priču o stravičnim silovanjima na Kosovu od strane Srba - kaže naš izvor.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle sastanka da je na skupu postalo jasno sve ono što se krilo ispod žita.

Videlo se, dodaje, u najiskrenijoj formi i ko i kakav odnos iz regiona ima prema Srbiji i KiM.

foto: PRINTSCREEN TANJUG VIDEO

Prvo Rama govori o svom ministru spoljnih poslova koji je imao težak život, jer je živeo u vreme srpskih dikatatora na KiM, pa su Albanci s Kosova počeli da pričaju da moramo da priznamo Kosovo, da nema nikakve autonomije za Srbe, nema nikakve RS — i to je neka opsesivna fascinacija Srpskom — te da nema nikakvih izvršnih ovlašćenja za ZSO.

"Počeli smo u jednom trenutku i da se osmehujemo. Trudili smo se da se ponašamo odgovorno i ozbiljno i mislim da smo to uspeli da učinimo, iako ne milsim da smo pred bilo kim u Evropi svi zajedno danas izgledali dobro na bilo koji način", ocenio je on.

Bilo kako bilo sledeća prilika za razgovor o nastavku dijaloga biće, rekao je, 1. ili 2. jula u Parizu, uoči sastanka Berlinskog procesa, u Poznanju, a posle evropskih izbora.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.