PRETNJE SPISKOVIMA SU BOLESTAN ČIN: SNS o pritisku na slobodu političkog opredeljenja
Ilustracija, Foto: Espreso.co.rs

Opozicione odborničke grupe

PRETNJE SPISKOVIMA SU BOLESTAN ČIN: SNS o pritisku na slobodu političkog opredeljenja

Opoziciona Grupa građana u Skupštini Čačka "Za napredniji Čačak" saopštila je danas da će sutra "nadzirati " rad gradskih institucija

Objavljeno:

Gradska organizacija Srpske napredne stranke u Čačku (SNS) osudila je danas najavu opozicionih stranaka da će praviti spiskove zaposlenih u javnim preduzećima koji idu na sutrašnji skup SNS u Beograd i ocenila da je to "bolestan čin i pritisak na slobodu političkog opredeljenja".

SNS je saopštila da će u petak sve institucije, javne službe, Opšta bolnica, Dom zdravlja, škole, vrtići, pošte kao i gradski prevoz u Čačku raditi normalno i da gradjanima neće biti uskraćena bilo koja javna usluga.

"Pretnje pravljenjem spiskova gradjana koji idu na skupove SNS-a, predstavljaju očajnički vid pritiska na slobodu političkog opredeljenja i aktivizma. Konstantnim uvredama i etiketiranjem ljudi, opozicija pokušava da zastraši gradjane koji podržavaju predsednika Srbije", navodi se u saopštenju SNS.

SNS ocenjuje da je cilj opozicije da svaki građanin koji bi poželeo da bude deo SNS, pre nego što se bilo kako eksponira, "bude svestan da će biti nazvan botom, sendvičarem, prodanom dušom, zaostalim i nazadnim i da će se njegovo ime i njegova porodica razvlačiti po društvenim mrežama i opozicionim portalima". "Posebno ako je u pitanju žena, pre nego što bi donela odluku da bude deo politike, ta žena bi morala da bude spremna da joj bolesnici sa anonimnih profila na društvenim mrežama i portalima montiraju ljubavne afere i stavljaju joj prefiks lake žene", navodi se u saopštenju SNS.

SNS je ocenila da "obeležavanje gradjana i pravljenje spiskova predstavlja samo pečat koji je literatura Dimitrija Ljotića ostavila na lidera Dveri Boška Obradovića i njegovu ranu mladost".

"Da je Boškić opsednut spiskovima govore i dogadjaji iz 2015. i 2016. godine kada je pretio da će objaviti spiskove odbornika koji nisu podržali njegovu inicijativu za promenom vlasti. Možemo dodati i nedavne spiskove za lustraciju političkih protvnika", navodi se u saopštenju SNS.

Opoziciona Grupa građana u Skupštini Čačka "Za napredniji Čačak" saopštila je danas da će sutra "nadzirati " rad gradskih institucija i da će tražiti informacije ko je odsutan sa posla i sa kojim opravdanjem.

Opozicione odborničke grupe Dveri i Nova Srbije ranije su saopštile da će sutra ući u lokalnu Skupštinu i gradske institucije i "čuvati" ih dok se funkconeri SNS i njhovi kadrovi ne vrate sa mitinga iz Beograda.

Dveri su ocenile da zbog kolektivnog odlaska članova SNS na miting u Beograd postojoji mogućnost da u petak "nijedna državna služba neće raditi, odnosno da oni koji žele da se leče, da završe nešto u gradskoj upravi ili nekom javnom preduzeću, neće moći to da urade".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.