ALBANCI USRED BEOGRADA VIKALI KOSOVO JE REPUBLIKA! Pred Anom Brnabić hteli su da izazovu SKANDAL u Palati Srbija
Ana Brnabić na otvaranju Samita Zapadnog Balkana, Foto: Tanjug / Sava Radovanovic

OTKRIVAMO!

ALBANCI USRED BEOGRADA VIKALI KOSOVO JE REPUBLIKA! Pred Anom Brnabić hteli su da izazovu SKANDAL u Palati Srbija

O ovome se ćutalo...

Objavljeno:

U Beogradu je s uspehom održan Digitalni samit ekonomija Zapadnog Balkana, a senku na dobru saradnju i čuvene robote pokušali su da bace predstavnici takozvane Republike Kosovo, koji su kako Espreso.co.rs saznaje više puta pokušali da izazovu incident.

Naime, prema saznanjima našeg portala predstavnici tzv Republike Kosovo, koji su imali predstavnici na ovom Samitu želeli su u više navrata da izazovu incident u Palti Srbija.

- Predstavnici tzv Kosova nisu imali pravo da ističu svoje simbole i od samog starta im je rečeno da je Kosovo južna srpska pokrajina i da se u skladu sa tim i ponašaju. Međutim, oni su, gde god su mogli da kažu da je Kosovo Republika to su pokušali. Međutim organizator ih je uvek preduhitrio - otkriva naš izvor iz organizacije.

Tako je naprimer na panelu “Kako kreatori politike mogu podržati početne ekosisteme na zapadnom Balkanu?” u okviru Digitalnog samita u Beogradu, predstavnica Vlade, kao orgnizatora, morala je upozoriti panelistu iz Prištine, Špend Lila da ne imenuju Kosovo kao državu, jer je KiM autonomna pokrajina Srbije.

- Jasno im je stavljeno od znanja da nije prihvatljivo da se koristi termin "država Kosovo", a to im je već do tada u dva navrata rečeno - kaže nam naš sagovornik.

foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Lila je odgovorio da to ne radi namerno, već mehanički, a u dijalog se uključio moderator Armin Konjalić rečima:“Molim Vas, mi imamo naše ciljeve, vi ispunite Vašu obavezu i napustite salu”.

Ovo je samo jedna u nizu provokacija koju su Albanci iz prištine pokušali da urade u Beogradu, a čak su i pokušali da zastave Kosovo podele učesnicima, ali su na vreme onemogućeni u toj nameri.

Podsetimo drugi digitalni samit ekonomija Zapadnog Balkana okupio je 3.000 učesnika iz 30 ekonomija sa Zapadnog Balkana, iz Evrope i sveta, održan je 4. aprila u Beogradu.

Međunardoni samit je okupito ministre za informaciono društvo i digitalnu agendu regiona, predstavnike Evropske komisije, IT industrije i privrede iz regiona i sveta, kao i predstavnike startapova.

Samit je otvorila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo Marija Gabrijel i generalni sekretar Međunarodne unije za telekomunikacije Houlin Djao.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.