HVALA VAM ZAUVEK, VELIKI LJUDI: Najveći svetski naučnici i umetnici su BILI UZ SRBIJU, A PROTIV NATO 1999. godine
Đorđe Vukadinović, Foto: EPA/Yuri Kochetkov, EPA/Daniel Maurer, Profimedia, ILUSTRACIJA/ESPRESO.CO.RS

izneo svoj stav

HVALA VAM ZAUVEK, VELIKI LJUDI: Najveći svetski naučnici i umetnici su BILI UZ SRBIJU, A PROTIV NATO 1999. godine

Povela se oštra polemika o tome ko je odgovoran za NATO intervenciju u Srbiji!

Objavljeno:

Narodni poslanik u skupštini Republike Srbije, Đorđe Vukadinović smatra da su najveći svetski naučnici i umetnici bili uz Srbiju u trenutku NATO intervencije.

Naime, kako je objasnio svetski intelektualci poput Konrada, Čomskog, Majlera i brojnih drugih ličnosti su uprkos medijskoj presiji bili na strani Srbije u trenucima kada je napadnuta.

Međutim, to je dovelo do žučne polemike o intervenciji i o tome ko su odgovorni krivci za to što je bombardovana Srbija.

Međutim, neko od korisnika na društvenoj mreži tviter je optužio Vukadinovića kako spinuje sa ovom temom i žestoko mu odgovorio u komentarima smatrajući da ovde nije u pitanju bilo čija podrška već pitanje šta je dovelo do intervencije.

Nakon toga, Vukadinović je pokušao da se izvuče objašnjavajući da on na ovu temu ne spinuje već da to rade drugi, ali nije naveo ko. Takođe je rekao kako o ovoj temi postoje različita mišljenja i da neki to razumeju, a neki čak opravdavaju.

Isto tako, neko je prokomentarisao kako je jedan nemački državljanin Rufolf Henzel došao u Srbiju kako bi se izvinio za intervenciju u ime svog naroda iako je lično on bio protiv bombardovanja Srbije jer smatra da je u pitanju genocid.

Međutim, usledil isu komentari o tome da niko ne opravdava bombardovanje, već da je bio problem u režimu koji je tada bio na vlasti i da je zbog njih došlo do NATO intervencije.

Nakon polemike, jedan korisnik tvitera je rekao kako Đorđe Vikadinović i Vuk Jeremić krive Slobodana Miloševića za bombardovanje umesto nato fašiste za koje smatra da su jedini krivci.

Šta vi mislite o ovoj temi? Pišite nam u komentarima...

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.